Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy kisebb ruházati online...

Egy kisebb ruházati online boltot szeretnék csinálni, de nem tudom hogy hogyan kell adózni, mennyit fog a napi hasznomból elvenni?

Figyelt kérdés
Teljesen tisztességesen szeretném az online boltomat vezetni, viszont nem vagyok tisztában az adózással, hogy ez tulajdon képpen hogyan működik, és hogy a napi haszonból mennyit fogok az adózás miatt bukni. Valaki le tudná nekem írni ezt részletesen?

2021. nov. 25. 15:02
 1/4 anonim ***** válasza:

"de nem tudom hogy hogyan kell adózni"

Ezer és egy adózási mód van, bármelyiket lehet választani. Gondolom kiskereskedelemmel foglalkozánl, akkor ÁFA biztos, illetve ipa/hipa, minden más opcionális, attól függ melyiket szeretnéd.

"mennyit fog a napi hasznomból elvenni?"

A haszonból semennyit, hiszen a haszon definíció szerint már a költségekkel (ide értve az adókat is) csökkentett érték.

2021. nov. 25. 15:04
 2/4 anonim ***** válasza:
könyvelő.
2021. nov. 25. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Először keress meg egy könyvelőt, mert anélkül garantáltan kudarc lesz...

Már a tervezésnél szükséged lesz rá!

2021. nov. 25. 15:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Könyvelő előtt viszont feltétlenül ismerkedj meg a weboldalon való árusítás feltételeivel: ÁSZF, Jótállás, elállási jog, Adatvédelem, Szállítási és fizetési feltételek, stb.

Amennyiben ezek közül bármelyik hiányzik, akár fel is függeszthetik a boltod működését.

2021. nov. 25. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!