Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a könyvelőm több napos...

Ha a könyvelőm több napos késéssel adja be a bevallásokat, úgy hogy nekem kell szólni neki, hogy késik vele akkor jogos a felháborodottságom?

Figyelt kérdés
4990+Áfa-t fizetek havonta neki, nagyon olcsó de mindig késve csinálják meg a bevallásokat. Ha nem szólnék akkor nem is csinálnák meg szerintem. Tervezem, hogy felmondom a szerződést és magamnak csinálom a bevallásokat, 3 bevallás kell 2158 + 2 féle Áfa. Szerintetek?
2021. nov. 24. 10:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Akkor nem ugyanarról beszélünk. Én nem számlalistáról beszélek, hanem az áfabevallást alátámasztó dokumentációról. Ez nem csak egy sima lista a számlákról, amik a bevallásban vannak, különböző feltételeknek meg megfelelni a törvények alapján.
2021. nov. 24. 10:49
 12/22 A kérdező kommentje:
Mondanál pár példát ezekre?
2021. nov. 24. 10:55
 13/22 anonim ***** válasza:
Mármint milyen példát? Pl az áfatörvény több pontja is kapcsolódik ide. Konkrét formai követelménye nincsen, ezért mondtam, hogy akár excelben, de még akár kockáyfüzetben is vezetheted, ha ahhoz van kedved. A lényeg, hogy a bevallásokat hitelt érdemlően alá tudd támasztani vele.
2021. nov. 24. 11:01
 14/22 A kérdező kommentje:
Ha megvan excelben + a számla PDF-ben amit kinyomtathatok mellé azt szerintem megfelelő lesz nekik. A számlákon az adószámom rajta. De adok még 1 hónapot a könyvelőnek, hátha...
2021. nov. 24. 11:08
 15/22 anonim ***** válasza:
Mint írtam, excelben nem elég egy számlalista, de te tudod :)
2021. nov. 24. 11:11
 16/22 A kérdező kommentje:

"Konkrét formai követelménye nincsen, ezért mondtam, hogy akár excelben, de még akár kockáyfüzetben is vezetheted, ha ahhoz van kedved. A lényeg, hogy a bevallásokat hitelt érdemlően alá tudd támasztani vele."

Akkor légy szíves magyarázd már el, hogy hogyan kell "hitelt érdemlően alátámasztani"? Mert nálam az excel + kinyomtatott számla kimeríti ezt a fogalmat.

2021. nov. 24. 11:17
 17/22 anonim ***** válasza:
Nálad lehet, de az adóhivatalnál ez nem elég. Egy sima számlalista+számla nem elég nekik. A bevallás sorai szerint, áfakulcsonként, stb kell vezetni a nyilvántartást. Kérd el a könyvelődtől az előző havi bevalláshoz tartozó analitikát és akkor látni fogod, hogy kb mire gondolok.
2021. nov. 24. 11:23
 18/22 A kérdező kommentje:
Értem, esetemben ezek annyira nem bonyolultak szerintem mivel csak a Google és a Facebook miatt keletkezik fizetendő áfám, havi 3-4 számla
2021. nov. 24. 11:26
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem is mondtam, hogy bonyolult. 3-4 számlánál ugyanúgy kell vezetni, mint 3-400 számlánál. Az alapja ugyanaz. Ha az az alap jó, akkor tök mindegy, hogy mennyi számlát kell felvezetni bele.
2021. nov. 24. 11:29
 20/22 A kérdező kommentje:
Jó meglátjuk, ha jövő hónapban nem lesz gond a könyvelővel akkor okafogyott, hogy meg tudnám-e csinálni vagy nem. Most bekértem tőlük amiket mondtál, kíváncsi vagyok mit küldenek
2021. nov. 24. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!