Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a könyvelőm több napos...

Ha a könyvelőm több napos késéssel adja be a bevallásokat, úgy hogy nekem kell szólni neki, hogy késik vele akkor jogos a felháborodottságom?

Figyelt kérdés
4990+Áfa-t fizetek havonta neki, nagyon olcsó de mindig késve csinálják meg a bevallásokat. Ha nem szólnék akkor nem is csinálnák meg szerintem. Tervezem, hogy felmondom a szerződést és magamnak csinálom a bevallásokat, 3 bevallás kell 2158 + 2 féle Áfa. Szerintetek?
2021. nov. 24. 10:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, amennyiben rendelkezésére áll minden és nem azért nem adja be, akkor az para, váltani kell. Az, hogy magadnak csinálni az jó kérdés. Nem is a bevallások elkészítése a nagy meló, inkább a dokumentáció. Fogsz tudni NAV-álló áfaanalitikát vezetni? Meg tuti nem csak ennyi bevallás, mert 53-as bevallás is kelleni fog gondolom. De nyilván te tudod, hogy mire vagy képes, mit tudsz ellátni. Ha te úgy érzed, hogy menne és tudsz is megfelelő dokumentációt csinálni az áfa meg az 58-as bevallás alá/mellé, plusz az év végi adóbevallás mellé is, akkor hajrá, vágj bele :)

Könyvelőként mondom, hogy nem egy embert ismerek, aki megcsinálja magának, engem csak néhanapján tanácsadás miatt keres fel. De a többség később belátja, hogy jobb, ha szakembernél van a könyvelése. Nyilván nem olyannál, mint az általad említett.

2021. nov. 24. 10:28
 2/22 A kérdező kommentje:
Bocs nem írtam le, Áfamentes, egyéni vállalkozó, szja szerint adózok
2021. nov. 24. 10:34
 3/22 anonim ***** válasza:
73%

Az 58-as bevallásból sejtettem, hogy szja szerint adózol, nagyrészt nekik kell :D Amúgy tipikusan igaz az olcsó húsnak híg a leve kifejezés, ezt most a saját bőrödön tapasztalhatod. Ha rászánsz havi 1-2-3 ezerrel többet, akkor már rendes könyvelőt is tudsz fogadni. Vagy marad, amit tervezel, hogy magadnak csinálod.

És oké, hogy áfamentes vagy, de írtad, hogy 2 féle áfabevallás. Gondolom külföldi számlák miatt kell 60as és 65ös neked, de annak ellenére, hogy áfamentes vagy, még a bevallást alátámasztó áfaanalitikával kell rendelkezned.

2021. nov. 24. 10:37
 4/22 A kérdező kommentje:
1 tétel szokott lenni az áfabevallásba, a facebook és google hírdetések, azután kell áfát fizetnem, más nincs
2021. nov. 24. 10:37
 5/22 A kérdező kommentje:
Ezt a választ kaptam most: "Az automatizált folyamatainkat igazítanunk kellett hozzátok, mivel AAM-ként is ÁFA bevallásra van szükséged. A bevallásod időközben be is ment." De már 3 hónapja vagyok náluk, eddig nem kellett igazítani? :)))
2021. nov. 24. 10:39
 6/22 anonim ***** válasza:
Attól még él, amit fent említettem, hogy szükséged van a bevallást alátámasztó analitikára. Amit nyilván lehet akár excelben is vezetned, vagy beszerzel -akár ingyenes- programot, amivel lekönyveled magadnak.
2021. nov. 24. 10:40
 7/22 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem vették észre, vagy nem állt rendelkezésükre a számla, vagy egyszerűen csak balfaszok voltak és szartak rád. Amíg a másik felet nem hallottuk, addig nem lehet mondani semmit, hogy miért volt. Mindenesetre problémaforrás, az biztos.
2021. nov. 24. 10:41
 8/22 A kérdező kommentje:
Excelben vezetem, a számlákat scannelve PDF-ben tárolom az OneDrive felhőmben. Még 1 hónapot megnézek, ha a következővel és késnek és szólni kell csinálom inkább magamnak
2021. nov. 24. 10:42
 9/22 anonim ***** válasza:

Ahogy érzed, hajrá hozzá.

Akkor jól értem, hogy már most is excelben vezeted az áfaanalitikád?

2021. nov. 24. 10:44
 10/22 A kérdező kommentje:
Igen excelben is megvan meg a Billingo is szinkronizálja automatikusan a bejövő számlákat. Szóval 2 helyen van meg ugyan az a nyilvántartás
2021. nov. 24. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!