Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 22 évesen elkezdek egy 2...

Ha 22 évesen elkezdek egy 2 éves OKJ-t nappali tagozaton, lesz társadalombiztosításom arra a 2 évre vagy fizetnem kell?

Figyelt kérdés

Nappali, iskolarendű képzés, tehát nem tanfolyam.

Tudom hogy szeptember elmúlt de a régi osztályfönököm mondta (ugyanabba a suliba mennék vissza ahol a szakmám és szakmai érettségit szereztem) hogy nekem azért nem baj, mert ez ráépítés a szakmámra, és akár ki is hagyhatnám az első évet, és 2. félév előtt (tehát jan 18) még becsatlakozhatok ha teszek osztályozó vizsgát. (Mellette meg diákmunkáznék amúgy)

Kérdésem hogy így biztosított lenne a tb-m? (Erre ő sem tudott válaszolni)

2021. nov. 16. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha iskolarendszerű a képzés és nappali tagozatos, akkor van tb.
2021. nov. 17. 06:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Feltétel, ahogy előttem is már írták. Közoktatás, iskolarendszerű, és nappali képzés.

Ha ez megvan, akkor járulék fizetése nélkül is eü. szolgáltatásra jogosult vagy.

2021. nov. 19. 16:11
 3/3 anonim válasza:
Ahogy a mondás is tartja: Kerüld az OKJ-t mint a pestist. Minden állami oktatás csak visszafog. Papír meg semmit nem ér. Ha tanulni akarsz azt tedd magadért, különben nem fogsz erre a 2 évre jó befektetésként tekinteni, és ahogy kifizetődik annak fanyar lesz az íze.
2022. aug. 4. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!