Mennyi a minimálbérem, ha 2 éves OKJ képzést végeztem?
Figyelt kérdés
És a többi esetben mennyi: érettségi, alap diploma, mester diploma.
Persze ezeket úgy értem, hogy az ember a szakmájában dolgozik.
2017. máj. 16. 10:56
1/6 anonim válasza:
Ha kell a melóhoz papír akkor 161000 ft, ha nem akkor 127500 ft brutto.
2/6 A kérdező kommentje:
1.: Köszi!
Én is így láttam. Ha diplomám van, ha 2 éves okj tanfolyamom, ha mesterdiplomám, akkor is 161K a bruttó. Igaz?
2017. máj. 16. 11:13
3/6 anonim válasza:
Diplomást nem tudom. De az tuti, hogy a szakmunkás min bér akkor jár, ha képzéshez kötött a munka.
4/6 anonim válasza:
Ugyanígy, ha kell a papír, akkor 161, ha nem kell, akkor 127500. Vagyis hiába van bármilyen doktorátusod, ha olyan munkát végzel, amihez 8 általánost kérnek, akkor elég 127500at fizetniük.
5/6 anonim válasza:
Akkor is 161 brutto, ha a Harvardon szereztel PHD fokozatot.
6/6 anonim válasza:
Nem az számít mit végeztél vagy mennyit hanem hogy kell-e a melóhoz.
Ha a papír kell a melóhoz, passzol és azzal jelentenek be akkor minimálbér br 161 nettó 107. Ha nem kell hozzá akkor bérminimum br 127. Pl operátor munkakörhöz 8 általános kell, sok diplomás, érettségis dolgozik ott mégse kapnak többet mert nem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!