Kripto adòzás?
Figyelt kérdés
Van valaki, aki tapasztalt a témában és szánna rám kb 15 percet?:)2021. nov. 10. 11:27
3/11 A kérdező kommentje:
Egy példa befektetek 200 ezer ft-ot és 1 hònap mulva kiveszek 150 ezret ez ugye nem adòköteles. De nem realizaltam profitot ilyenkor ennyi kész oké, vagy ezt ugyan ugy jeleznem kell az adohataosagnak, hogy volt 200 befizetesem es 150 visszautaltam?
2021. nov. 10. 11:49
4/11 anonim válasza:
Nem, ezt nem kell jelezni. Mivel itt a veszteség nem számít, ellentétben pl a tőkepiaci ügyletnél, ezért nem kell foglalkozni vele.
5/11 anonim válasza:
Tőkepiacinal se "kell" jelezni a veszteseget, csak jo ha jelzed mert azt el lehet szamolni kesobb
6/11 anonim válasza:
Jogos, igazad van, nem kötelező. Valóban csak saját érdek, hogy megtedd :)
7/11 A kérdező kommentje:
Akkor ugy kerdezem,hogy ha 100%at visszautalom,mert szeretnem a befektett pénzem visszakapni(nyereséget coinba hagyni) akkor van kötelezettségem bejelenteni a navnak a be es ki utalast? Vagy ha 0-an vagyok akkor nincs teendom. Vagy a nav csak azzal foglalkozik, hogy mennnyi penz erkezett a szamlamra. Ìgy érthetőbb mire gondolok?
2021. nov. 10. 12:22
8/11 anonim válasza:
Ezt mar a minap egy idióta megkerdezte, neki is elmondtam. Ha x darabot veszel, es annak egy reszet adod el. Akkor az egy reszre szamolt nyereseg utan kell adot fizess. Olyan mintha nem is vettel volna x re
9/11 A kérdező kommentje:
Szerintem pont te vagy az idiòta:D gondolj már bele..
"Ha x darabot veszel, es annak egy reszet adod el. Akkor az egy reszre szamolt nyereseg utan kell adot fizess" nyereséget nem 1 coinra nezve szamitjuk.
Ha befizetsz 2020ban 1 milliot, 800 at elbuksz és 200 ezres befektetésed felmegy 400 ezerre, es kiveszed a felét, akkor 100 ezer feletti reszre kell adòt fizetned ugye? Bebaszna..
2021. nov. 12. 15:20
10/11 A kérdező kommentje:
Arròl ne is beszéljünk, hogy nem is arra válaszoltal, amit kerdeztem..
2021. nov. 12. 15:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!