Ilyenkor csak december 31-én adhatom be a nyilatkozatot?
Beadhatod előbb is. Ha esetleg baj történne, akkor max számíts rá, hogy vissza kell fizetni a visszatérítést.
Vagy kivárod az adóbevallás időszakát és akkor igényled majd vissza.
Én már most töltöm a 91. napot és valamikor december elején szándékozom beadni. Ha esetleg gond lenne (de nem lesz!), akkor max az időszakot kell módosítani, de ha úgy alakulna majd egyeztetek a NAV-val.
A nyilatkozaton meg kell jelölni mely időszakban jogosult az egyén a családi kedvezményre az év során (egyébként a jelentőségét nem értem). Ha nem jó véget érne sajnos egy terhesség, akkor ez az időszak értelemszerűen módosul függetlenül attól, hogy a visszatérítés már egy nap után is jár.
Nem tudom milyen jelentősége van ennek az időszak megadásnak és hogy foglalkoznak-e vele, ha úgy van, de én jobban szeretem tisztázni az ilyeneket. Csak erre utaltam. :)
Jaa igen, miután leírtam, már eszembe jutott.
Kérdező: nem, ha a 91. nap után történik bármi, a pénz ugyanúgy jár, mert annak a feltétele, hogy legalább 1 napig jogosult legyél adókedvezményre, és ezt a 91. napon teljesíted. Abban az esetben kell visszafizetni, ha most nyilatkozol, és a 91. nap előtt megy el a baba (denemfog).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!