A decemberi időszakról januárban kiállított számla már az új év bevételének számít?
Figyelt kérdés
KATA-s adóbevallást csinálok életemben először és nem nagyon értem a dolgokat. Gondolom a 2020. decemberi időszakról januárban kiállított számla már januári bevétel, ugye?
A segítséget előre is köszönöm és kérem ne harapjátok le a fejemet.
2021. febr. 8. 18:36
2/13 Nemzeti konzervatív válasza:
Hogy tudsz a decemberi időszakról januárban számlát kiállítani? A gazdasági eseményt követő 8 napon belül kellet volna kiállítani. De egyénként a teljesítés/fizetés a lényeg, amikor megkaptad a pénzt.
3/13 A kérdező kommentje:
December 31 volt a teljesítés dátuma, a számla január 7-i. Szóval akkor most melyik?
2021. febr. 8. 19:31
4/13 A kérdező kommentje:
Akkor ez még az előző évhez megy.
2021. febr. 8. 19:32
6/13 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm.
2021. febr. 8. 19:44
7/13 anonim válasza:
Ne higgy el hülyeségeket.
Katában akkor számít bevételnek, amikor pénzügyileg teljesült. Ha 21es utalás volt, akkor az már 21es bevétel.
8/13 Nemzeti konzervatív válasza:
7. Pont ugyan azt mondtam te balfácán.
9/13 anonim válasza:
4-es komment: Akkor ez még az előző évhez megy.
5-ös komment: Igen.
Hát nekem nem úgy tűnik. Te balfácán... :D
10/13 Nemzeti konzervatív válasza:
December 31-kén fizették ki neki, akkor az még tavalyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!