KATA AAM esetén probléma, ha kiállítanak a nevemre számlát ami nem tartozik a tevékenységi körömbe?
Viszonylag friss, KATA-s egyéni vállalkozó vagyok és első sorban szolgáltatást nyújtok kisebb cégeknek ezért alanyi adómentességet választottam.
Természetesen a Metro megtalált, hogy vásároljak náluk (nyilván vállalkozóként) és lehet igénybe is venném, de: én alapvetően ha informatikai szolgáltatást nyújtok (és a tevékenységi köröm is erre vonatkozik) problémát jelent-e, ha vállalkozóként kiállítanak a nevemre pezsgőspohárról és asztalterítőről számlát?
Nyilván "magánszemélyként" vásárolom, de ugye a Metro kártya miatt mindenképp "vállalkozóként" fogom.
2020. július 1-től pedig a NAV is látja a bejövő számláimat, mert kötelező az adószám.
Tehát lehet ebből bármi problémám? (Esetleg kell-e pluszban magyarázkodnom a NAV-nak vagy kaphatok-e miatta plusz ellenőrzést, mert "gyanússá" válok?)
Köszönöm.
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem aggódom emiatt. :)
"A metróban megkérdezik, hogy magánszemélyként vagy vállalkozóként akarsz vásárolni"
Köszi, én úgy tudtam, hogy minden esetben áfás számlát állítanak ki a kártya alapján (ami nyilván bekerül akkor a "bejövő számlák" közé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!