Aki már beadta az szja visszatérítés nyilatkozatot, tudna segíteni egy kérdésben?
Figyelt kérdés
Feleségem kapja a családi pótlékot,így nekem ugye ki kell töltenem a nyilatkozatot.
A legutolsó pontban ahol a házastárs adatainál a feleségem adatait kell beírni ugye? :)
Tudom hülye kérdés,de egyik kollégám vitázik velem hogy a "családi kedvezményre jogosult házastárs" adatait kéri elvileg és hogy oda újra az én adataim kellenének mert én veszem igénybe a családi adókedvezményt.
De szerintem hülyeség lenne hogy ott újra kérjék a nevem,adószámom holott az elején már megadtam ezeket.
Most akkor kinek van igaza?
2021. nov. 3. 09:42
1/3 anonim válasza:
A kollégád rosszul értelmezi. Nyilván a feleséged adatai kellenek oda, ez egyértelmű.
2/3 anonim válasza:
Ha te töltöd ki, akkor értelemszerűen a te házastársad adatai kellenek.
3/3 anonim válasza:
Mindketten családi kedvezményre vagytok jogosultak a házastársaddal, az tök mindegy, hogy ki veszi igénybe.
A házastársad adatait írd be!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!