Egyik ismerősöm többször segít nekem, ha elektronikai dolgot veszek. Megéri ez neki, vagy csak szívesség tőle?
Nagyon örülök neki, ha veszek valamilyen elektronikai terméket, és kérek a cégére számlát róla (laptop, telefon, ipad, stb), akkor az áfa teljes összegét visszafizetni nekem kp-ben!
Ez megéri neki? Vagy csak szívességet tesz nekem?
Fura, mert nem annyira közeli, és én még életemben semmiben nem tudtam neki segíteni, és sosem keres. Viszont, ha felhívom ezzel, mindig rábólint azonnal.
Sosem volt cégem, valaki elmagyarázná légyszi, hogyan működik ez?
Céges dolgokra max egy év a jótállás hiába 3 év lenne rá.
De olyan is van, hogy csak 6 hónap szavatosság van és semmi jótállás aminél neked kell bizonyítani, hogy már alapból rossz volt.
De a számlán szereplő áfát odaadja nekem kp-ban. Ezen felül mégis nyer a dolgon?
Ezt a részt nem értem.
Áfán felül 25% adó? Az mi?
Szóval ha nekem lenne cégem, és vennék bármilyen elektronikai dolgot, amit el tudok számolni, akkor a vételár közel felét mindig le tudom írni magamnak?
Így a cégtulajok féláron vásárolnak ilyen termékeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!