Évek óta semmi adat , szerintetek?
2015 ben egyéb okok miatt nem fejeztem be egy tanfolyamot (olyan tanfolyam amire a munkaügyi központnál lehet jelentkezni és fizetést is kapunk és ha elvégezzük 1 szakmát is) és mivel nem tudtam befejezni 2016 ban kaptam egy papírt hogy kb 600 ft a tartozások.
2017-2018 év elejéig dolgoztam és fizettem részletekbe a munkaügyi központnak. Aztán megszűnt a munkahelyem és nem tudtam tovább törleszteni..még abban az évben kaptam 1 levelet hogy át adták a navnak. És a NAV is értesített erről. Sajnos azóta nem tudtam fizetni , csak a Tb-t fizetem magam utan utalással. De azóta a NAV sem küldött egyetlen papírt sem erről a tartozásról.
Ez elévülhet valamikor szerintetek?
Az ügyfélkapus belépésnél a NAV oldalán csak az adótartozásom lapot látom de ott 0 ft van.
Szerintetek erről telefonon adnak tájékoztatást vagy csak személyesen?
Egyáltalán el évülhet e az ilyen tartozás?
Az adófolyószámládon azokat a tartozásokat nem látod, amelyeket a NAV más szervek megkeresésére hajt be. Ilyen például a szemétdíj, diákhitel, egyéb bírságok, stb.
Ezek nem adóknak minősülnek, hanem adók módjára behajtandó köztartozásoknak, ezért az adófolyószámlán nem is könyvelik őket.
Egyébként igen, ezek a tartozások is évülnek adott esetben. Legalábbis a végrehajtásukhoz való jog évül. Ez 4 év alapból, de ha végrehajtási cselekményt folytatott a NAV a tartozással kapcsolatban, akkor + 6 hónappal kitolódik a határidő. Ha semmi nincs, ami az elévülést befolyásolná (jelzálogjog stb.), akkor egy 2015. vagy 2016. évben esedékes tartozás elévült már.
Ha kizárólag erre folytatott a NAV behajtást, és elévült, akkor arról tudni fogsz, mivel elévülés miatt megszünteti az eljárást, amiről írásban értesíteni is fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!