Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » SZJA fizetése eladott ház...

SZJA fizetése eladott ház után, mikor?

Figyelt kérdés

október elején vettük meg új házunkat, illetékmentesen mert csokkal. Rá 3 hétre most sikerült eladni régi házunkat (új ház vételára 15m, eladott ház 8m).

Az eladott házat 3 éve vettük, szóval a haszon 60%-nak a 15%-ról kell adózni az tiszta (papíron 3,4m hasznunk van mert a felújitásokról nincs számla).

A kérdésem, hogy ezt az SZJA-t már idén befizethetem? (a februári szja visszatérités miatt vissza is kapnám ha igen)

Köszönöm előre is :)

2021. okt. 29. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Befizetheted már most is, igen. Viszont a februári szja visszatérítésben ezt nem fogod visszakapni, mert ez nem olyan jövedelem, amire visszafizetnek.
2021. okt. 29. 15:07
 2/5 anonim ***** válasza:

szóval a haszon 60%-nak a 15%-ról kell adózni

Nem. A haszon 60%-nak 15%-át, nem 15%-ról. Nem mindegy, hogy a 15% az alap vagy a mérték.

2021. okt. 29. 15:52
 3/5 A kérdező kommentje:

2. Nekem krumpli burgonya de köszi. :)

1. Miért ne kapnám vissza? A 2021ben befizetett szjat fizetik vissza.

Ez származhat jovedelemből, de akár gyedből is.. vagy van erre kikötés? Eskü nem olvastam ilyet még, de ha van akkor köszi a tippet :)

2021. okt. 30. 12:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért nem jár vissza, mert az ingatlan-értékesítésből származó jövedelem nem összevontan adózó, hanem külön adózó jövedelem. Visszatérítés csak előbbi után jár m
2021. okt. 30. 12:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy a négyes írja. Szóval arra a pénzre ne számíts, hogy visszakapod. Első voltam.
2021. okt. 30. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!