5 éve kiváltottam valami egyéni izét, meghatároztam ÖTJV kódokkal tevékenységeket, meg kaptam adószámot, de azóta semmit nem csináltam. Most tudnék számlát adni hirtelen?
Ajjaj...
Azért csak van valahol egy papírod róla, hogy mit váltottál ki - ha már a fejedben nincs meg...
Meg kellene, hogy legyen hozzá egy adószámod is.
Bakker, ha azt sem tudod, mi vagy, hogy akarsz számlát kiadni?
pl. KATA-s vállalkozónál fel kell tüntetni, hogy kisadózó, ha adószámos magánszemély vagy, akkor megint más.
Valószínűleg azt sem tudod, hogy hiába veszel számlatömböt, a kiállított számlát 8 napon belül fel kell vinni online a NAV rendszerébe.
Ezt vagy kézzel teszed meg vagy valami számlázóprogrammal, amihez be kell regisztrálni.
Mit fogsz írni a számlára, ha azt sem tudod, milyen vállalkozó vagy?
Van ügyfélkapu regisztrációd? Megnézted, hogy él-e még a vállalkozásod vagy van egy csomó tartozásod már?
Kamarai regisztráció évi 5 ezer ft, azt pl minden évben kell fizetni, akkor is, ha nincs bevételed.
Ha nincs ügyfélkapud vagy nem tudod megnézni, akkor menj be a területileg illetékes NAV irodába és kérdezz rá a dolgokra.
Ha a NAV-nál minden rendben, akkor meg ne sajnáld azt a pénzt, menj el egy könyvelővel és beszéljétek át a dolgokat, mert szemmel láthatólag halvány fogalmad sincs sok dologról.
Még egyszer mondom: adószámos magánszemély vagyok nem vállalkozó!!
Ebben a felállásban én úgy tudom, legalábbis amikor a kódokat kiváltottam azt mondták a NAV-nál, hogy smemi kötelezettségem nincsen, ha nem használom. Nem kellett semmi évi díjat, regisztáriót, stb. fizetni. Most 5 év után használnám, közben változott valmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!