Iparűzési adó alapja 2,5M ft, és ezután kell fizetni a 2%-ot vagy annyit, amennyi az adott településen az adó mértéke. A 2,5M fortint csak 1 évre(jan-dec) vonatkozik vagy a tevékenység kezdetétől?
2020.11. hóban kezdtem el E.V. ben dolgozni és kb ez év (2021)decemberben lépem át a 2,5M-t.
Én eddig mentes voltam az iparűzési adó alól, lekérdeztem az adószámlát,megnéztem nincs tartozás. 0 át ír
Tevékenységre "budapesti" van írva. Érdemes ilyen kevés bevételél másra váltani?
(Amit 2022 februát 15 től meg is tehetek)
Akkor amint átlépem a 2,5M-t onnantól kell március és szeptember 15. én adótfizeni iparűzési adóra?
Vagy 2022től csak azt az évi bevételt nézzem mikor lépi at a 2,5Millát.
És azt meglehet állapítani 2020 ban miert nem kellet fizetni iparuzesi adót?
2021 ben marcius 15 en nem fizettem semmit, könyvelő nem szólt nem magyarázott el semmit. Pedig kérdeztem tőle😥nem 1x.
Csak ezt a faszsagot tudta elmondani :Szia Budapesten 2,5M forint nem kell iparűzési adót fizetni.
Nincs valmi navos oldal ahol ügyfelkapun lelehet csekkolni ezeket.
Mikor derül ki hogy nem fizettem be?
Oké kösz, majd nézem.
Óriási köszönet a válaszokért, mindegyikre a zöldet🙏✌
A legegyszerűbb ha fehívod a Budapest Főpolgármesteri Hivatal adóosztályát. Ha elakadunk egy pesti ügyféllel mindig segítettek. Elmondod mi a kérdésed és válaszolnak rá.
Adófolyószámlát lekérdezni ott tudsz: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!