2022 januárig kell férjemmel fizetnünk a házunk után vagyonosodási illetéket. Amikor majd kifizettük az egészet kapunk róla hivatalos levelet?
Jól van, én meg csak kicsit sarkítottam na. :D
De a lényeg érthető volt szerencsére! :)
"csak azért ez elég vicces, hogy hivatalosan ki küldték a levelet arról hogy fizessünk"
Ez nem vicces, hanem előírás. Ugyanis alap, hogy kötelezettséget úgy könyvelnek fel az adófolyószámlára, hogy van róla valamilyen irat (végzés, határozat, bevallás, kötelezés). Az illetéket kivetéssel állapítják meg. Tehát a "hivatalosan kiküldték a levelet arról, hogy fizessünk", az maga az illeték kivetése volt. Ez törvény általi kötelezettsége. Ha nem lenne az, akkor nem küldené.
Adózás rendjéről szóló törvény, valamint az adóigazgatási rendtartásról szóló törvényben leírtak szerint járnak el. Majd ha megváltoztatja ezt az állam, és hoz egy olyan paragrafust, hogy például 100 ezer feletti befizetésről az adózónak igazolást kell küldeniük, akkor majd küldik, mert muszáj.
De ilyet nem fognak, mert ostobaság.
Kedves utolsó (12.anonim) válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm a konkrét választ. Kinek mi az ostobaság, miért is lenne ostobaság ha az ember kézen fogható hivatalos levelet kapna arról hogy továbbiakban nem terheli a házat ez az illeték.
Nem értem mi ebben az ennyire kivetnivaló/meglepő?
Magyarázza el Ön szerint miért ostobaság, ha már ennyire pontos és konkrét...
Azért az, mert a "NAV-hoz" csak naponta több millió utalás/befizetés érkezik. Kezelhetetlen már így is az a nagy bürokrácia, amit rájuk kényszerítenek.
Hát mit mondjak? Nem igazán örülnék én sem annak, ha minden egyes befizetésemről (mondjuk mindig nagy összegű lenne) kapnék egy visszajelzést. Valószínűleg az agyamra menne erről a napi több értesítés, és abban is biztos vagyok, hogy a legtöbb vállalkozó is így lenne vele.
Az ilyesmit hivatott kiváltani az ügyfélkapu. Ott meg lehet nézni annak, akit ez érdekel, és máris nincs agyonterhelve a NAV ilyesmivel.
Én azt mondom - és tényleg nem bántásnak szánom -, hogy próbáljunk meg felnőni a feladathoz. A magam részéről egy ilyen elvárás azt sugallja, hogy az illető igencsak bizonytalan magában...
Befizettem? Be. Arra a számlára, ami a kivető határozatban szerepelt? Igen. Akkora összeget, amekkorát kivetettek? Igen. Feltüntettem a befizetésen az adóazonosító jelem, ahogy a határozatban kérték? Igen.
Akkor mit kéne még igazolni? :)
... mármint az állam részéről tartanám ostobaságnak, ha ilyet bevezetne.
Bár lehet, hogy Orbánunknak lesz egy ilyet elcseszett intézkedése így választások előtt, miszerint minden egyes befizetésről köszönő levelet kell küldeni az adózóknak. Még az 5 forintról is... :)
Akkor már nem csak én, hanem a világ is rajtunk röhögne. :D
Nekem nem menne az agyamra, ha a végén jönne egy levél a befizetésről. Magánszemélyként.
Ez nem bizonytalanság,ez egy hülyeség. És még mindig nem köszönő levelet várok ha még mindig nem világos. :D
A kérdés megismétlem az volt jön e bármi levél arról hogy a teljes illeték befizetésre került. Ha egy házat kifizetsz arról is jön levél. Tehát nem értem ez egyeseknek miért földönkívüli. A kérdésemre amúgyis kaptam választ, aztán persze jönnek az ilyen fajta irónikus válaszok ami már túl megy a kérdés lényegén és 50x le kell írni hogy nem ajándékot és pezsgőt várok amiért kifizettem az illetéket. :D
... mint ahogy azt is ötször le kell írni, hogy ne háborogj azon, ha nem jön. Nincs ilyen kötelezettségük ugyanis. Ezt már megírtuk, de azért "maszatolod" tovább a kérdést... :)
Pápá!
Tudsz olvasni vagy csak teszed a hülyét? :D
Megjártuk, kaptam a kérdésemre választ és a továbbiakban nem is folytattam volna. De te jöttél és válaszoltam arra,amit írtál. Te leírtad a " véleményed" és én is. De ez úgy látszik fáj neked. :)
Pihengessél! Pussz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!