Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szükségem van könyvelőre?

Szükségem van könyvelőre?

Figyelt kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok, alanyi áfamentes, szja szerint adózok. Néha beszerzek Kínából, Szlovákiából dolgokat és itthon eladom.

Kb 50 kimenő számlám van/hó, 10-15 bejövő. Kell nekem könyvelő szerintetek? havi nettó 5000-ért kaptam ajánlatot, jónak tűnik nekem.

2021. szept. 3. 13:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Könyvelőként mondom, hogy nincs szükséged könyvelőre a törvény szerint. Vagyis innentől csak és kizárólag rajtad áll, hogy akarsz-e. Külföldi beszerzések megbonyolíthatják a dolgot, áfabevallás (igen, áfamentesként is), összesítő jelentés, stb. SZJA bevallás összeállítása sem lenne egyszerű számodra.

Nem tudom az ország melyik részéről van szó, de az ötezer forintos ár elég karcsúnak tűnik szerintem. Nem tudom, hogy a kolléga tudja-e, hogy külföldi dolgokat is tervezel és úgy adta-e ezt az árajánlatot, de érdemes a részleteket tisztázni és kössetek szerződést mindenképpen, ha őt választod.

2021. szept. 3. 13:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem hagyományos könyvelő, hanem online. Itt az oldaluk, ránéznél nekem? Beszéltem velük telefonon, képbe voltak.

[link]

2021. szept. 3. 13:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Az oldalon kell feltölteni pdf-ben a számlákat, minden kapcsolattartás messengeren + emailben van.
2021. szept. 3. 13:16
 4/12 A kérdező kommentje:
+ telefonon is elérhetők 0-24
2021. szept. 3. 13:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A honlap alapján nem lehet eldönteni, hogy szakmailag mennyire van képben és hasonlók. Ígérni meg bárki bármit tud :) Nem ismerem őket, nem akarok rosszat mondani róluk, nem is tudnék. Első ránézésre megvették a szoftvert, amit minden könyvelőnek ajánlgatnak a továbbképzéseken.

Egyébként manapság már nem különösebb nagy dolog, hogy valaki online könyvel, meg hogy elektronikusan mennek a számlák. Én az ügyfélköröm 30-40%-val soha nem találkoztam személyesen, pont az online jelenlét miatt. Nem is feltétlenül muszáj. Én is használok felhő alapú szoftvereket, importálást bármilyen számlázóból, NAV-tól, banki könyvelő szoftvert, stb. Ezek már már inkább alapdolgok.

Amúgy arra figyelj, hogy az nem ötezer, hanem +áfa is van, szóval közelít a 6500-hoz. Meg a csomagban lévő 1000 számla soknak tűnhet, de számolj csak picit. Neked van havi 50 kimenő, 15 bejövő számlád, ez 65 számla havonta, ez 780 egy évre. Szóval baromi könnyű elérni azt az ezret évente. Plusz ha már alkalmazottad is van, akkor még pluszban rájön 3ezer.

De mint írtam, ha neked szimpi a cég, és úgy érzed, hogy eredményes lesz a közös munka, akkor szerződj le velük. Azt még érdemes megkérdezni tőlük, hogy a felelősségbiztosításuk mire és milyen összegben terjed ki, ha a szerződésben ez nem lenne benne külön.

2021. szept. 3. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Észtországi cég... biztos jó.
2021. szept. 3. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az csak a szoftverkibocsátó, az észtországi. A srác maga pécsi, a cége is pécsi székhelyű.
2021. szept. 3. 13:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen a cégnek utána néztem, semmi extra
2021. szept. 3. 13:36
 9/12 anonim ***** válasza:
A sráccal inkább a sok felszámolt, kényszertörölt vagy az alatt álló cég a probléma. Igazi cégtemető az ember.
2021. szept. 3. 13:37
 10/12 A kérdező kommentje:
küldj már linket ezekről rá szeretnék nézni
2021. szept. 3. 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!