Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » EBayről rendelt árunál hogy...

EBayről rendelt árunál hogy van most a VÁM?

Figyelt kérdés

Kínából rendeltem egy terméket, ami $63 áron volt feltüntetve. Kosárba rakás után az eBay rátett valami ÁFA-t, így lett belőle $90, amit ki is fizettem.

Viszont most a csomagban van egy papír, miszerint hamarosan küldik a VÁM-ról a kiszabott ÁFA díját, amit át kell majd utalnom a megadott számlaszámra.

Most ezt nem értem, akkor duplán kell ÁFA-t fizetnem vagy most ez micsoda? És mennyit fognak kiszabni?

2021. aug. 23. 17:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
34%

Akkor is ha FEDEX-es csomag..

Én a Postai Vámügyintézésről írtam, mint fizetendőről.

Honnan a fenéből tudtam volna, hogy Te kitől kapod a csomagot.

Mert még hozhatja a DHL vagy akárki.

Nyugodj meg, ingyen egyik se csinálja.

A Posta a legolcsóbb...

2021. aug. 23. 18:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Értem. :D Egyébként most nézem, hogy értékként $15 van a csomagra ráírva, tehát akkor a vámügyintézésen is ezzel fognak számolnak? Csak mert úgy elég érdekes lesz, hogy ha ideküldik róla az ÁFA-t + vémügyintézés díját, én meg egy $90 számlát tudok csak bemutatni, hogy hékás, már fizettem ÁFA-t...
2021. aug. 23. 18:59
 13/13 anonim ***** válasza:
34%

A vámügyintézőt soha nem érdekelte, mi van a csomagra írva.

Kici kínai, azt ír rá, amit kérsz, vagy ami neki tetszik.

Én a fizetős csomagjaim esetén mindig beküldtem ahhoz a csomag- és rendelési számhoz tartozó banki utalási bizonylatot.

Mindig az a mérvadó.

2021. aug. 23. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!