EBayről rendelt árunál hogy van most a VÁM?
Kínából rendeltem egy terméket, ami $63 áron volt feltüntetve. Kosárba rakás után az eBay rátett valami ÁFA-t, így lett belőle $90, amit ki is fizettem.
Viszont most a csomagban van egy papír, miszerint hamarosan küldik a VÁM-ról a kiszabott ÁFA díját, amit át kell majd utalnom a megadott számlaszámra.
Most ezt nem értem, akkor duplán kell ÁFA-t fizetnem vagy most ez micsoda? És mennyit fognak kiszabni?
Itt azt olvasom, hogy 150 EUR összegig nincs VÁM, de 27% ÁFA-t kell fizetnem.
Ez a 27% ÁFA az, amit az eBay rárakott a $63-ra? Tehát akkor a NAV már nem fogja kiszabni az ÁFA-t, mert azt az eBay intézte úgymond?
Na maradjunk annyiban, rendelsz valahonnan valamit, és azt se tudod miért, mit kell fizetni.
VÁMot csak 150Dollár összérték (áru+szállítás) felett kell fizetni.
ÁFÁT, ami 27%, az árú összérték (áru+szállítás) után kell fizetni.
Fizetendő még a Postai vámügyintézési díj, sávos, esetedben: 899Ft utalással, utánvét esetén +400Ft.
Csomag visszaküldést felejtsd el, nem éri meg, de ha gondolod, tegyed, részleteket nem írok, csak nagyjából tudom...
Az Ebay mostanában állt(?) rá az ÁFA felszámításra, Te tudod, megtette esetedben-e?
Ha igen és mégis kiszabják, és Te előre kifizetted, akkor 1 hónapod van dokumentumok bemutatása mellett reklamálni és 90 napon belül visszautalják az összeget.
"Itt azt olvasom, hogy 150 EUR összegig nincs VÁM,"
Ezt kérdezted, erre az első válaszomban már feleltem.
Ezt addig értem, hogy az ÁFA-t elvileg megfizettem, mert az eBay hozzárakta a $63-hoz (+postaköltség). VÁM-ot ezek szerint nem kell, mert $150 alatt van.
Amit nem értek az a 899 Ft.-os Postai vámügyintézés. Akkor ezt kell még megfizetnem most utólag? Akkor is ha FEDEX-es csomag és nem a Posta szállította ki a csomagot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!