Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » EBayről rendelt árunál hogy...

EBayről rendelt árunál hogy van most a VÁM?

Figyelt kérdés

Kínából rendeltem egy terméket, ami $63 áron volt feltüntetve. Kosárba rakás után az eBay rátett valami ÁFA-t, így lett belőle $90, amit ki is fizettem.

Viszont most a csomagban van egy papír, miszerint hamarosan küldik a VÁM-ról a kiszabott ÁFA díját, amit át kell majd utalnom a megadott számlaszámra.

Most ezt nem értem, akkor duplán kell ÁFA-t fizetnem vagy most ez micsoda? És mennyit fognak kiszabni?

2021. aug. 23. 17:24
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
És amúgy mi van olyankor, hogy ha a termék nem megfelelő, ezért visszakérem az árát? Olyankor csak a $63-t kapom vissza vagy a $90-et? Mi lesz a VÁM által kiszabott díjjal, azt nem kapom vissza?
2021. aug. 23. 17:25
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Csomagodra nem számolnak fel vámot.
2021. aug. 23. 17:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Ez biztos? A csomaghoz mellékeltek egy papírt, amin az áll, hogy hamarosan küldeni fogják postai levél formában a NAV számára befizetendő összeget.
2021. aug. 23. 17:32
 4/13 A kérdező kommentje:

Itt azt olvasom, hogy 150 EUR összegig nincs VÁM, de 27% ÁFA-t kell fizetnem.

[link]

Ez a 27% ÁFA az, amit az eBay rárakott a $63-ra? Tehát akkor a NAV már nem fogja kiszabni az ÁFA-t, mert azt az eBay intézte úgymond?

2021. aug. 23. 17:38
 5/13 anonim ***** válasza:
34%

Na maradjunk annyiban, rendelsz valahonnan valamit, és azt se tudod miért, mit kell fizetni.

VÁMot csak 150Dollár összérték (áru+szállítás) felett kell fizetni.

ÁFÁT, ami 27%, az árú összérték (áru+szállítás) után kell fizetni.

Fizetendő még a Postai vámügyintézési díj, sávos, esetedben: 899Ft utalással, utánvét esetén +400Ft.

Csomag visszaküldést felejtsd el, nem éri meg, de ha gondolod, tegyed, részleteket nem írok, csak nagyjából tudom...

2021. aug. 23. 17:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az Ebay mostanában állt(?) rá az ÁFA felszámításra, Te tudod, megtette esetedben-e?

Ha igen és mégis kiszabják, és Te előre kifizetted, akkor 1 hónapod van dokumentumok bemutatása mellett reklamálni és 90 napon belül visszautalják az összeget.

2021. aug. 23. 17:44
 7/13 anonim ***** válasza:

"Itt azt olvasom, hogy 150 EUR összegig nincs VÁM,"

Ezt kérdezted, erre az első válaszomban már feleltem.

2021. aug. 23. 17:46
 8/13 A kérdező kommentje:

Ezt addig értem, hogy az ÁFA-t elvileg megfizettem, mert az eBay hozzárakta a $63-hoz (+postaköltség). VÁM-ot ezek szerint nem kell, mert $150 alatt van.

Amit nem értek az a 899 Ft.-os Postai vámügyintézés. Akkor ezt kell még megfizetnem most utólag? Akkor is ha FEDEX-es csomag és nem a Posta szállította ki a csomagot?

2021. aug. 23. 17:46
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
Az ebay rátette már az áfát, azt mégegyszer nem kell kifizetned. Amit fizetned kell, az a postai vámkezelési díj, ami 399 Ft. Ha mégis számítanának fel újra áfát, akkor az azért van, mert a külföldi posta nem adta át az információt, hogy kifizetted, vagy egy köztes ponton újra feladták a küldeményt, leragasztva az eredeti azonosítókat. Ebben az esetben a NAV-nál kell reklamálni, visszaadják a duplán kifizetett áfát.
2021. aug. 23. 17:49
 10/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi szépen. Ment a zöld kéz!
2021. aug. 23. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!