Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Felfigyel-e rám a NAV, ha...

Felfigyel-e rám a NAV, ha minden hónapban olyan 30-40 ezer forintot fizetek be a bankszámlámra?

Figyelt kérdés

Sajnos nem vagyok jó véleménnyel a NAV-ról, ezért inkább megkérdezem, ti hogy gondoljátok, mi a tapasztalatotok.

Csoportos beszedéssel fizetem a számláimat és a szüleim számláit is. Szüleim készpénzben mindig ideadják a részüket, viszont én egyre kevesebbet használok kp-t, ezért arra gondoltam, minden hónapban befizetem az összegyűlt kp-t és az automatánál befizetem a számlámra. A NAV-nak, vagy a banknak fel fog tűnni ez? Ha igen, mivel tudom bizonyítani, hogy nem feketemunkából van?

Az sem opció, hogy szüleim utalják át inkább nekem, mert nincs netbankjuk, ezért meg nem várom el, hogy 3 órát sorbaálljanak a banknál.

2021. aug. 20. 06:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nem okoz gondot
2021. aug. 20. 06:53
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

Konkrétan 5 ilyen kérdést találtam a az elmúlt 2 hónapból.

Senkit nem fog érdekelni a navnal sem.

2021. aug. 20. 07:26
 3/7 Fsms ***** válasza:
100%
Nem. 2,5 mhuf a határ a felett igen, ha rendszeres.
2021. aug. 20. 07:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
az általad megjelölt összeg nem pénz a mai világban, a nav-ot sem érdekli.
2021. aug. 20. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

ha 10 évnyi pénzt fizetnél be egybe, szerintem akkor se érdekelné a navot ha nem rendszeres

én most vettem házat ősszel, és az eladó hiteleit utalnom kellett (hogy lejöjjön a tul.lapról a jelzálog, végrehajtás)

nem volt elég pénz a számlámon, ezért befizettem az Erste ATM-be 5millió kp-t, senkit se érdekelt

2021. aug. 20. 09:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
2021. aug. 20. 10:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ismételten: A NAV nem látja senki bankszámláját.

Információt kérhet róla a banktól, ha az illetőnek olyan ügye van az adóhatósággal, ami ezt indokolja.

A bank viszont köteles minden "gyanús" pénzmozgást jelenteni a pénzmosás és terrorizmus ellenes törvényben foglaltaknak megfelelően. A gyanús pénzmozgást nem kizárólag az összeg nagysága alapján ítélik meg. Egyéb paramétereket is meghatároznak hozzá.

Amiről Te írsz, az senkit nem fog érdekelni, hidd el...

2021. aug. 21. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!