Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van adózási kötelezettségem...

Van adózási kötelezettségem ha apró összegeket utalok a bankszámlámra, kripto-valuta bányászással?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista vagyok, havi 20-25 ezer forintot utalok Paypalon keresztül az OTP-s számlámra otthoni ETH bányászásból.

Sajnos nem igazán vagyok tisztában egyáltalán az adózással főleg munkanélküliként.

Lehet ebből bajom?

2021. márc. 23. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Ha jövedelmed keletkezik igen, kell adóznod.
2021. márc. 23. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de nem lesz. A nav semmit se fog csinalni ilyen kis osszeggel. Gondold el hogy nekik mennyi penzbe kerulne az hogy a te igy megszerzett 100-200.000 forintod megsarcoljak, vannak millios milliardos csalasok, inkabb azokkal foglalkoznak.
2021. márc. 23. 19:17
 3/7 A kérdező kommentje:
És ez hogyan működik? Figyelik az országban zajló összes tranzakciót, és a feltűnő pénzmozgásokat megpróbálják visszakeresni?
2021. márc. 24. 18:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt a részét nem egészen értem, hogy az adóhatóság honnan értesül arról hogy nekem adózatlan bevételem van?
2021. márc. 24. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
11%
Elég egy únatkozo tulbuzgo rosszindulatú navos s bírságok. Nem valószínű, de megeshet. Nézz szét a piacon nem hianycikk e a partvisnyel. Ha az akkor eselyesebb
2021. márc. 25. 10:50
 6/7 anonim ***** válasza:
*birsagol
2021. márc. 25. 10:51
 7/7 anonim ***** válasza:

"Azt a részét nem egészen értem, hogy az adóhatóság honnan értesül arról hogy nekem adózatlan bevételem van?"

Ez nem így működik hanem fordítva. Ha valami miatt bármi miatt értesül akkor bírságol. Ha sehogy se kerülsz képbe akkor nem. Pl.hallottam egy könyvelő nőről aki lopott windossal könyvelt mint sokan mások. De konyvelohoz nem nagyon megy szoftver ellenőr. De felszedte öt egy pasi, s a pasit egy napon elvitte a rendőrség a nő gépével együtt. Kiderult a pasi pedofil képeket töltött le a nő gépére. A pasit lecsukták a nő pedig kapott 100 000 Ft bírságot az illegális Windows miatt. Sose veszik észre ha nincs ez a pasi...

2021. márc. 25. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!