Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mekkortól nem kell fizetni...

Mekkortól nem kell fizetni járulékokat a bruttó fizetésből nyugdíjasként? Járhat vissza valami az utóbbi hónapokban befizetett pénzből?

Figyelt kérdés
Június 5-én értem el a nyugdíjkorhatárt, ma kaptam meg a határozatot arról, hogy nyugdíjas lettem és nem vagyok benne biztos, de valószínűleg szeptember körül kapom meg az első nyugdíjat és visszamenőleg is júniusig a nyugdíjat egyben. (Legalábbis eddig még nem jött pénz.) A munkahelyemen megszakítás nélkül dolgoztam/dolgozom tovább ezután is. Eztán már a bruttómból csak az SZJA-t vonják le, tehát pl. ha eddig kerestem bruttó 300-at, nettó 200-at, akkor mostantól nettó 255-öt fogok. Kérdésem, hogy ez már csak ettől a hónaptól indul, vagy csak jövő hónaptól, vagy visszamenőleg júniusig érvényes a járulékmentesség, amikortól betöltöttem a korhatárt és esetleg az utolsó fizetéseimmel befizetett járulékok is visszajárnak?
2021. aug. 17. 17:02
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Ha a határozatodban 06.05. szerepel, mint dátum, akkor akkortól jár. A cégnél majd módosítják a bért és kifizetik neked a különbözetet.
2021. aug. 17. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!