Létezik arra valamilyen szabályos megoldás, hogy egy betéti társaság beltagja után ne kelljen akkor sem járulékokat fizetni, ha a személynek nincs más munkáltatónál bejelentett főállású biztosítási jogviszonya?
A bt. megszüntetésén kívül minden más megoldás érdekelne.
A beltag többnyire -ha módjában áll- más cégnél dolgozik alkalmazottként. Amikor máshol nincs főállása, akkor automatikusan a saját bt-ben kell megfizetni utána a kötelező járulékokat. Akkor is, ha a bt-nek nincs vagy csak minimális bevétele van.
A cég érdemben nem működik, alkalmazottak sincsenek. Az alapítása utáni években felhalmozott tárgyieszközeinek és elfekvő készleteinek (anyagok, áruk) eseti értékesítéséből jó esetben is csak annyi bevételhez jut, hogy az éppen esedékes havi járulékokat -időben vagy késve- be tudja fizetni. Bérkivétel nincs.
Úgy rémlik, régebben valahol azt olvastam, ha a társasági szerződésben rögzítve van, hogy a beltag nem kötelezett a közreműködésben, akkor elvileg akkor sem keletkezik utána járulékfizetési kötelezettség, ha nincs máshol biztosítási jogviszonya. Persze lehet, hogy ezt kft-vel kapcsolatban olvastam, és az sem biztos, hogy jól értelmeztem, amit akkor olvastam.
"darálja be"
Ezt szakmailag, megoldástechnikailag hogyan kell érteni?
"legyen egyéni vállalkozó"
Alakítsák át a bt-t egyéni vállalkozássá?
Vagy szüntessék meg a bt-t és utána a beltag legyen egyéni vállalkozó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!