Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez legális? Ezért megbüntethet...

Ez legális? Ezért megbüntethet a NAV? (a lényeg lent)

Figyelt kérdés

Szóval, arra gondoltam hogy ki próbálok egy olyan dolgot hogy rendelek aliexpressről és wishről ezt azt, s amazt, majd mivel ott rettenetesen olcsó minden, így itthon el tudom adni ugyanúgy internetes felületen, csak kissé drágábban, és közelebbről. Mivel az emberek sokszor tájékozatlanok, lehet megvennék ugyanazt a terméket csak kissé drágábban.

A kérdés:ha én ezt művelném nagy mennyiségben, akkor hogyan kéne ezután adóznom, vagy egyáltalán legális e ez így ahogy elképzelem?

Lehetőleg hosszas, részletekbe menő válaszokra vagyok kíváncsi, de egy aprócska információ töredék is sokat segít ha épp konyítassz egy kicsit is a témához.

Utálkozó hozzászólások nem érdekelnek, tudom hogy ez a pofátlanság szintjén van, nem kell ezerszer elmondani. A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek.

2021. aug. 5. 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen legális, csak vállalkozás kell hozzá
2021. aug. 5. 23:49
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Ezt csinálják azok akiknek magyar weblapjuk van és ilyen dolgokat árulnak,persze ők szabályosan és adóznak is utána.

Ahogy te szeretnéd csinálni legjobb tudomásom szerint szabálytalan.

2021. aug. 5. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Ezzel egy jó 10 évet késtél szerintem. Dunát lehet már rekeszteni ilyen webshopokkal.

De egyébként teljesen legális. Kell hozzá valamilyen vállalkozási forma, valamint több egyéb szabályt is be kell tartanod.

Amúgy a júli 1-es változások miatt, már annyira nem buli ezt csinálni.

2021. aug. 5. 23:52
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Raadasul a berendelt olcso cuccokra rakerul az afa es a vam dija, maris nem lesz olcsó.

Es a tobbseg mar nem idiota, nem fog 5szoros aron rendelni valamit.

Eletkeptelen otlet, ahogy elottem irtak, nehany evet elkestel.

2021. aug. 6. 06:17
 5/8 anonim ***** válasza:
95%
Ez 7-10 éve biznisz volt, most már nem éri meg.
2021. aug. 6. 07:19
 6/8 anonim ***** válasza:
92%
Igen, sokan csinálják ezt hívják kereskedelemnek. Annyi, hogy mivel rendszeresen csinálod illetve haszonszerzesi céllal csinálod ez üzleti vállalkozás így adózni kell utána.
2021. aug. 6. 07:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem, hát köszi köszi mindenkinek a választ. Akkor úgy néz ki valami más bizniszbe kell belefognom :D
2021. aug. 7. 00:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tudok egy dolgot ami most nagyon megy (AliExpress-en) ha érdekel, írj egy privátot :)

2021. aug. 12. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!