Nagyon sok ember simán felül ittasan a biciklire. Ennyien nem tudják, hogy büntetendő, vagy csak nem érdekli őket? Sokaktól hallottam, hogy szerintük teljesen legális. Nem az :D. Megbüntet érte a rendőrbácsi.
Figyelt kérdés
#közlekedésbiztonság #Ittas kerékpározás
2021. júl. 20. 11:35
1/21 anonim válasza:
Kerékpáron nincs zeró tolerancia, lehet ezért. Persze attól még a biztonságos vezetésre alkalmas állapotban kell lenni, ez talán kimaradt nekik.
2/21 anonim válasza:
Kerékpáron évek óta nincs zéró tolerancia.
Gondolom, ezt meg te nem tudod.
3/21 anonim válasza:
Mert legtöbbször biciklist nem állít meg ellenőrizni a rendőr.
5/21 anonim válasza:
Egyrészt mint mások írták, nincs zéró tolerancia. Ettől még büntetthetnek, ha a rendőr úgy allapítja meg, kerékpározásra alkalmatlan állapotban vagy (vagyis csontrészeg vagy).
Viszont praktikus okokból azért vedd figyelembe, hogy inkabb bringaval menjenek haza a kocsmából az emberek, mint autóval, utóbbi esetben sokszor akkora veszélyt jelentenek másokra.
6/21 anonim válasza:
Ennyien nem tudják. Mivel a biciklizéshez semmifelé jogosítvány jellegű dolog nem feltétel (értsd jól. Sem a KRESZ, sem egyéb szabály ismerete nem feltétel) így kb. mindenki azt csinál amit akar. Aki meg tudja, de lesz/rja, az olyan is.
7/21 anonim válasza:
Húsvétkor volt az, hogy megittam 2 sört, meg 2 kupica pálinkát, felültem biciklire, rendőr megszondáztatott, de tovább is engedett.
Megfújta, megnézte majd további jó utat kívánt.
9/21 anonim válasza:
Azt hittem, hogy megfújta, megnézte, és azt mondta:
- nem értem miért nem jelzett... pedig működik.
10/21 D. Brasco válasza:
Kérdező,te az aszokásos hülye vagy,aki itt állandóan osztja az észt bicikli témával kapcsolatban?!?Csak éppen pont te nem vagy soha képben azzal amiről prédikálsz.....lásd ezt a kérdésed,vagy a multkori zebrán biciklizés témakört........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!