Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagyon sok ember simán felül...

Nagyon sok ember simán felül ittasan a biciklire. Ennyien nem tudják, hogy büntetendő, vagy csak nem érdekli őket? Sokaktól hallottam, hogy szerintük teljesen legális. Nem az :D. Megbüntet érte a rendőrbácsi.

Figyelt kérdés

#közlekedésbiztonság #Ittas kerékpározás
2021. júl. 20. 11:35
1 2 3
 11/21 Alex Fly ***** válasza:
100%

@6: sokan nem tudják az tény, mivel a tájékoztatás hogy úgy mondjam hagy n~mi kívánnivalót maga után. De a szokásos sztereotip kliséid már unalmasak...

Először is a KRESZ 3.§-a egyértelművé teszi, hogy a közlekedés mi den résztvevőjének kötelessége ismerni a szabályokat függetlenül attól, hogy milyen járművel - vagy éppen anélkül - vesz részt a forgalomban. Másrészt a kerékpárral közlekedők 80%-ának ugyanolyan vezetői engedélye van, mint a többi jármű vezetőjének, ugyanolyan szabályismerettel.

És persze attól, hogy valaki évtizedekkel ezelőtt egyszer megtanulta a választ a vizsgákra, még nem garancia arra a szabályismeretre, különös tekintettel az évek során megváltozott szabályokra - erre remek példa (hogy a témánál maradjunk) a különféle bringainfrák esete: sokak számára minden bringaút és kész; függetlenül attól, hogy van vagy féltucat ker~kpáros infra, erősen eltérő szabályozással...

2021. júl. 20. 16:38
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok az, aki folyamatosan a biciklizásről kérdez :D. Ezzel kapcsolatban nekem, amikor a B-s jogsimat csináltam az oktatóm csak annyit mondott, ha egy biciklis átteker egy zebrán, és nem áttolja, akkor az ő felelőssége, ha elütöm, engem nem lehet felelősségre vonni.
2021. júl. 20. 17:45
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel a biciklizéshez semmifelé jogosítvány jellegű dolog nem feltétel (értsd jól. Sem a KRESZ, sem egyéb szabály ismerete nem feltétel)"

De, a kresz ismerete feltétel. Az hogy konkrét vizsga nincs előírva, más kérdés.

2021. júl. 20. 23:44
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
kár hogy lehet ittasan biciklizni.... (nem mattarèszegen,de spiccesen lehet)
2021. júl. 22. 05:56
 15/21 anonim ***** válasza:
12#ez sem igaz így teljesen. Attól hogyteker, mèg nem jelenti, hogy el kell ütni.... sok tènyezős egyilyen baleset
2021. júl. 22. 05:58
 16/21 anonim ***** válasza:
62%

" az oktatóm csak annyit mondott, ha egy biciklis átteker egy zebrán, és nem áttolja, akkor az ő felelőssége, ha elütöm, engem nem lehet felelősségre vonni."

Akkor jó hülye oktatód volt...

2021. júl. 22. 12:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
vedd úgy hogy elsőbbsège nincs, de ha lent van èrdemesebb megálni. Illetve ha kanyarodsz egyenragú kereszteződèsbe, akkor is elsőbbsège van....
2021. júl. 22. 12:41
 18/21 A kérdező kommentje:
Ha elsöbbségem van, nem éreznék bűntudatot, ha elütök valakit. De nehogy már úgy legyen ez a mondatom kezelve, hogy direkt el is ütném. Ki akar direkt elütni egy random embert szándékosan? Természetesen fékeznék, de nem érdekelne, ha a saját hibájából megsérül vagy meghal, ha mindent megtettem a baleset eljerüléséért.
2021. júl. 22. 16:21
 19/21 anonim ***** válasza:
#18: Lehet hogy téged nem érdekel, de a rendőrt majd érdekli. Attól hogy neked van elsőbbséged, még egy szép vizsgálatnak nézel elébe, és a részleges felelősséged sem kizárt.
2021. júl. 22. 18:13
 20/21 anonim ***** válasza:
jaja... ès ha ketten vagytok kèt szenbe menő állítással, akkor bizonyítsd hogy mikor láttad meg... mikor fèkeztèl, dudáltál e, mièrt nem láttad, egyèbb....
2021. júl. 22. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!