Szeretnék telefonokkal kereskedni, mint magánszemély… Ennek van bármiféle jogi vonzata?
Figyelt kérdés
Arrol lenne szo, hogy en megveszek egy telefon x osszegert es viszont eladom egy picit dragabban… (pl.: facebook marketplace, jofogas stb…) Ennek van barmifele jogi vonzata, kell-e adozni, hogyan mukodik?
Koszi a valaszokat elore is!😁
2021. júl. 19. 22:24
11/15 anonim válasza:
A NAV az üzletszerűséget figyeli. Ha évente kétszer telefont cserélsz, azzal nem foglalkoznak. Ha egyszerre három vagy több telefont árulsz, azt hogy magyarázod ki az ellenőrnek?
12/15 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk ertheto… Es mivan, ha egyszerre csak 1 max 2 telefont “forgatok”? Azt nem nagyon tudjak bebizonyitani, hogy en egy ev alatt hany keszuleket adtam el…
2021. júl. 20. 16:12
13/15 anonim válasza:
Vagy be tudják vagy nem. Sok felületen látszik, hogy az eladó mit adott el vagy milyen értékelései vannak. Ha egyszerre árulsz 1-2 telefont, de látszik, hogy hetente ír valaki értékelést, az elég gyanús lesz. Te tudod, hogy milyen kockázatot vállalsz.
14/15 anonim válasza:
meg amúgy ha lesz valami baja,neked kell vállalni az garanciát vagy vissza kell fizetni
15/15 anonim válasza:
Én erről csak annyit tudok mondani, hogy ha valaki ár alatt árul egy telefont és te megveszed, használod, majd eladod annyiért amennyit ér valójában a használt piacon, azzal nincs gond.
Ezt én is megcsináltam már egy párszor, de csak mert egy telefonb*zi vagyok, és nem bírok megmaradni egy adott készülék mellett, mert vagy meguntam a telót, vagy hiányzott már egy másik márka
De nyilván ebből nem fogsz megélni, ha komolyabban akarsz ezzel foglalkozni és van tőke, akkor nyitsz egy GSM boltot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!