Mért nem a gazdagok és mért hétköznapi emberek adói tartják fent az intézményeket szociális rendszert?
"7 es, az hogy megtalaljak a kiskaput nem adocsalas."
0% adót fizetni nem adócsalás. Aha, persze. Ha 1000 cégnek be kell fizetnie a kötelező társasági nyereségadót az 1001. meg trükkökkel kibújik az adófizetés alól azt lehet szépíteni, de a végeredményben egyszerű adócsalás. Nevezheted kiskapunak, ha ettől jobb a picinyke lelkednek.
Neked kéne elgondolkodni a világ dolgain.
Nem tudom, hogy neked miért jó, hogy az emberek érdekei elé helyezed pár cég érdekét. A kérdező álláspontja legalább érthető, a saját érdeke, hogy aki gazdagabb az fizessen többet.
De ez teljesen érthetetlen, hogy szent meggyőződéssel véded mások érdekeit.
"6: persze, ismerjük a komcsi mentalitásúakat....
Dögöljenek meg, akik ügyesebbek, szorgalmasabbak, okosabbak...."
Ez a legkönnyebb szándékosan belemagyarázni dolgokat.
Tehát mondjuk ki a világ országainak 90%-a hülye, és csak mi vagyunk az okosak. Ezt mondod ugye?
A világ 90%-a komcsi, mert progresszív adó van, és a fejlett világ fele hülye, mert vagyonadó is van.
"A legmagasabb adókulcs meg már az átlagkeresőket is sújtaná - ahogy volt ez a Bokros-csomag idején.."
Én nem mondtam, hogy a legmagasabb adókulcsot az átlagbérnél kell meghúzni. De tény, hogyha 2 adókulcs van, akkor a magasabb igenis az átlagbér környékén kell kezdődjön különben nincs értelme. Az átlagbér alattiak meg KEDVEZMÉNYT kapnának, ez tényleg nagyon ördögi lenne... Ha 3 kulcs van, akkor meg nem kötelező a legmagasabb kulcsnak az átlagbérnél lennie.
Rendkívül demagóg az érvelésed. Van egy múltbeli rossz rendszer egy jelenlegi talán jó/talán rossz rendszer és azt mondod, hogy maradjon a mostani mert nincs 3. lehetőség.
De igenis több lehetőség van annál, mint megtartani a jelenlegit vagy visszaállítani a régit. Csak mivel ez nem fér bele a saját elképzelésedbe így ezt nagyvonalúan mellőződ.
"Jajjistenem, újrakezded.....
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko.. "
Igen képzeld itt jól tettem fel a kérdést amott mindent bele mosnak abba a múltbeli rossz rendszerbe! Szöges ellentétéről pofáznak mint amiről én magyarázok nekik és mindent oda vezetnek vissza! Olyan fokú demagoga megy ami még az alapfokú társalgási szinthez szükséges megkülönböztetési képességeket is nélkülözi! Én nem tom abba nem gondolnak bele hogy ez őket jellemzi? Vagy ennyire nem látnak ki a saját kereteiken túlra vagy fizetést kapnak érte hogy direkt működjenek így!
11 Jól beszél!
A gazdagoknak, politikusoknak és ezek keverékeinek mindegy mekkora az adókulcs, csinálnak rá egy törvényt és nem kell fizetniük 1Ft-ot sem pl. régebben kastélyok, vagy jelenleg a startupok esetén.
A kastélyod vételére, felújítására, üzemeltetésére költött összeg dupláját lehet leírni a befizetendő adóból.
Startupba fektetés esetén a betett összeg duplája írható le és semmi nem tiltja, hogy csináljon a gyereked 10000000db startupot, amit gazdag szülőként megfinanszírozol ingyen gépek,telep, munkások, majd a dupláját kaszálod kapásból az adóleírással.
"Nezd szepen meg hogy apple google amazon facebook kb 0 adot fizet"
Itt nem cégekről, ahnem emberekről van szó. Az Apple, Google, Amazon, Facebook alkalamzotai mind adóznak, a takarítótól a vezérigazgatóig (és a tulajdonos is) a kivett osztalék, fizetés, cafeteria stb után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!