Mért van az , h a szociális intézményekbe kötelező a munka?
Az intézmény nem utasíthatja a gondnokot, hogy "elvegye a gondnokolt" pénzét, akik ráadásul éves elszámolásra kötelezettek.
Másrészt nagyon sok szociális intézmény van, ahol nem is tudják ezt a lehetőséget biztosítani, vagy ha mégis a lakók állapota miatt nem megvalósítható a dolog. Mondom én ezt, mint szociális területen dolgozó. Az, hogy a "vezetők mérgesek" meg más módokon "szankcionálnak", ha a gondnok partner is ebben (láttam én már karón varjút), meg van a panaszkezelés módja, vezetőség/fentartó/ellátott jogi képviselet.
Hát a tulajdonos , akié az egész intézmény , ő mint magánszemély kötelezi a gondnokoltakat a munkára.. Ő a fenntartó is egyben. ellátott jogi képviselő is.
Ügyvédre meg ezáltal nincs pénzem.
A tulajdonos, mint magánszemély sem kötelezhet senkit munkára.
Vannak ingyenes jogsegély lehetőségek, mint fent. Vagy területileg illetékes családsegítőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!