Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Cég végrehajtás részleteinek...

Cég végrehajtás részleteinek lekérdezése hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy cég, ahonnét magánszemélyként vásárolnék autót. Kifizettem az autó vételárát, kaptam egy foglalót elismerő papírt. Az átírást intézik, amit még ki kell fizetnem. Illetve visszahelyezik forgalomba és akkor hozhatom el.

A probléma, hogy péntekre mondták. Hétfőn néztem meg az autót és adtam át a pénzt, stb.

Pénteken hétfőt mondtak, ez most annyira nem lényeg.

Mivel utólag okos az ember, utánanéztem a cégnek és a tárolt cégkivonatban látszik jópár végrehajtás. Van hogy NAV és pár közjegyző általi.

A végrehajtások részleteit szeretném lekérdezni. Van ügyszám is, de hol lehet lekérdezni?

Arra lennék kiváncsi főként a közjegyzős végrehajtásoknál, hogy miért indult, mennyi összegért és mi lett a vége.

Erre van valami mód? Nyilvánosan és legálisan természetesen. Persze ügyfélkapum van, ha az kell hozzá.

2021. júl. 11. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek bizalmas adatok egy cégről.
2021. júl. 11. 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezekhez a végrehajtásokhoz neked semmi közöd.
2021. júl. 11. 16:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyik végrehajtási eljárásról sem kaphatsz információt egyik szervtől sem.

"Van ügyszám is, de hol lehet lekérdezni?" Az előbbiek okán felesleges nyomoznod.

A gépjármű vásárlásodat ez egyébként sem érinti.

2021. júl. 12. 04:17
 4/10 A kérdező kommentje:

Ez érdekes, de valahol érthető.

A NAV-os végrehajtásokat le tudom kérdezni, csak ezeket a közjegyzősöket nem.

De megértem és köszönöm a válaszokat!

2021. júl. 12. 09:10
 5/10 A kérdező kommentje:

"A gépjármű vásárlásodat ez egyébként sem érinti."

Azért ez nem teljesen igaz. Mivel ha a korábbi végrehajtások is hasonló eset miatt történtek, akkor már máshogy néz erre az esetre mindenki.

Azóta sem történt előrelépés. Még csak eredetvizsgán sem volt az autó. A pénz náluk, de maguktól még csak nem is hívnak.

2021. júl. 12. 13:21
 6/10 anonim ***** válasza:

"A NAV-os végrehajtásokat le tudom kérdezni, csak ezeket a közjegyzősöket nem."

Mesélj legyél kedves. Hogyan?!?!?!

2021. júl. 13. 18:59
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 Simán ügyszámra keresek Google-ben és kidobja. Ezek nyilvános adatok.
2021. júl. 14. 00:17
 8/10 anonim ***** válasza:

A végrehajtások nyilvános adatok?

Mondj egy ügyszámot légyszíves (ha már amúgy is nyilvános), mert kíváncsi lettem.

2021. júl. 15. 05:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem akarom a céget kiadni, hogy abból bajom legyen. Bármelyik cégnél megteheted.

Annyit hozzátennék, hogy nem a konkrét részleteket adja vissza, hanem egy árverezés és az összeget látni. Illetve, hogy törölték az árverezést mert kifizették a tartozást.

2021. júl. 15. 09:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Aha. Értem már, hogy miről beszélsz valójában!

Ahogy mondottam, nem a végrehajtási ügy nyilvános, hanem az árverési felületre kötelezően feltöltött adatokból következtetsz valamire. A két dolgot ne keverd!

"A NAV-os végrehajtásokat le tudom kérdezni, csak ezeket a közjegyzősöket nem."

Akkor segítek a "közjegyzősökben", ami egyébként bírósági végrehajtás néven fut hivatalosan és az eljárásokat az önálló bírósági végrehajtók végzik. Ők is ugyanolyan végrehajtási szereplők, mint a NAV végrehajtói. Csak mindegyik más tartozás behajtására jogosult. A NAV-nak és az ÖBV-nek külön árverési felülete van.

ÖBV: [link]

NAV: [link]

2021. júl. 16. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!