Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerbiabol koltoztem atmemetil...

Szerbiabol koltoztem atmemetileg Magyarorszagra. Tudnatok segiteni?

Figyelt kérdés
Nalunk otthon olyan ellenorzes van adozas teren , hogy mindaddig amig at nem leped bankprofilonkent a limitet ,addig nem erdekli az allamot hogy mit csinalsz, ez olyan 90.000 euro. Magyarorszagon van valamilyen limit? Mikor figyel fel az adohatosag ? (nem vagyok drogdiler maffiozo ne ilyenekre gondoljatok)

2021. júl. 9. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs.
2021. júl. 9. 16:23
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Ha egyetlen forint adóköteles jövedelmet nem adózól le, és véletlen bele futzsz a navba, akkor egyből tartják a markukat.
2021. júl. 9. 16:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Bankszámla forgalomra gondolsz?

Ha igen, akkor érvényben van Magyarországon a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás ellenes törvény, amelyben le van írva, hogy bármilyen gyanús pénzmozgást a bankok kötelesek jelenteni. Ez nem feltétlenül összeghatárra értendő. A banknak kell hogy gyanús legyen, összegre tekintet nélkül.

2021. júl. 9. 19:51
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 igen ,bankszamla forgalom , nem talaltam a megfelelo kifejezest. Es azt sem fejtettem ki hogy pontosan hogy van , tehat 1 evre visszamenoleg nem szabad hogy a limitet meghaladja a forgalom, ha meghaladja akkor jobb esetben 10 ezer euro koruli buntetes , rosszabbik esetben pedig kimennek helyszinre es a penzbirsag mellett beszamolot is kernek a tranzakciokrol amik utan tovabbi penzbirsagok varnak rad, illetve felirnak egy listara , amin olyan emberek vannak akikre nagy figyelmet forditanak. Tehát akkor itt is van ilyesmi
2021. júl. 10. 15:04
 5/5 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor itt is van ilyesmi"

Ilyen szempontból igen. De limit és büntetés, meg ilyesmi az nincs. Ha gyanús a pénzmozgás a bank szemszögéből, akkor jelentik. Ha a NAV érdemesnek tartja a vizsgálódást a kapott adatok alapján, akkor megkezdik. Ha nem pénzmosásról van szó, vagy a terrorizmus finanszírozásáról, akkor nincs miért aggódnod.

Egyébként minden banknak van erre vonatkozóan saját szabályzata. Azt a honlapjukon kötelesek nyilvánossá tenni. Olvass bele, aztán vagy megnyugszol, vagy nem. :)

2021. júl. 11. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!