Így is kell áfát fizetnem ?
Ma rendeltem 10 000db pólót és sajnos nem jött össze.
Magyarországra csak az Amerikai Amazonról tudsz rendelni, a többinek tiltólistán vagyunk, a koronavírusos extra adó és az új vámrendszer miatt!
"koronavírusos extra adó és az új vámrendszer"
Aztán milyen koronavírusos extra adó van? És milyen új vámrendszer, ami sehol máshol nincs az EU-ban?
Próbáltam rendelni, de hazánkba nem hozzák ki, ezért rákerestem.
"Az Amazon ugyanis ideiglenesen felfüggesztette a szállítást az országba, és ez így is marad egészen addig, amíg a vállalat igazodik a magyar adójogi törvényekhez. A választ elnézve valószínűleg arról a kiskereskedelmi különadóról van szó, amit a magyar kormány még tavaly hozott vissza a koronavírus-járványra hivatkozva. Persze a döntés összefügghet azzal is, hogy július 1-től megszűnik a 22 euró alatti értékkel rendelkező termékekre a vámmentesség, így komoly mértékben megnövekedhetnek a napi vámeljárások."
Aki a cikket írta az nem volt képes még a google-t se használni.
"július 1-től megszűnik a 22 euró alatti..." és ennek mi köze ahhoz, hogy (ha) Magyaro-ra nem szállít az amazon? Ez az egész EUban így lesz, nem csak Mo-n. És nem a kereskedőnek, hanem a vevőnek kell megfizetnie.
A másik meg hogy miért érdekelné az amazont, hogy a magyar kormány milyen adót talált ki ha az egyetlen fillér társasági adót se fizet, mert a luxemburgi leányvállalata veszteséget számolt el? Biztosan megijedtek a magyar kormánytól.
Legalább tudom, hogy hol ne olvassak cikkeket. Nem mintha eddig a pcsworld-ről tájékozódtam volna, de ezek után már véletlenü se fogok arra tévedni.
Én a cikken háborodtam fel, hogy ekkora hülyeséget képes leírni egy ujságíró.
Ha nem szállít, annak más oka van, biztosan nem ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!