Ha havi rendszerességgel kapok pénz azzal milyen dolgom van , hogy ne büntessenek meg?
Évente kb 800 ezer forintig adómentes vagy utána a 800 ezer fölötti részre van 15% szja.
Elvileg beírhatod adóbevallásba is csak ne ilyen marhasággal, hogy támogatói kapcsolat, hanem mondjuk használt háztartási eladás.
De jobb ha semmit se írsz, a kutya se fogja kérdezni!
Egyenesági rokonok közötti családtagok közötti pénzmozgás minden esetben értékhatártól függetlenül adó és illetékmentes!
Ha jól tudom a hagyatéki adót is eltörölte már a ZOrbán, mint a vizitdíjat is!
"Csak 150 ezer Ft alatti ajándék esetén nem kell adózni nem egyenesági rokonok között.
Csak a pontosság kedvéért."
Ne keverd a szezont a fazonnal. Csak a pontosság kedvéért. :)
Illeték nem egyenlő az SZJA-val.
Illetéknél (ajándékozási illetéknél) van a 150 ezres korlát.
SZJA törvény szerint a magánszemélyek közötti ajándékozás mentes az adó alól.
Illeték törvény szerint az egyenesági rokonok közötti ajándékozás mentes az ajándékozási illeték alól.
Tehát ahogy fentebb már írták, ha a feltétel teljesül (egyenesági rokontól kapod), akkor az ügylet adó- és illetékmentes.
"Évente kb 800 ezer forintig adómentes vagy utána a 800 ezer fölötti részre van 15% szja." No ez hogyan került ide? Valamit keversz nagyon 12-es válaszoló, ugyanis ennek semmi köze a feltett kérdéshez.
"Támogatói kapcsolatban vagyok és kapnék havi x ezer ft-ot"
Kicsit pontosabban, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. Mármint a "támogatói kapcsolat".
17# Nem minden esetben.
Tudod van olyan is, amikor alibinő, társaság kell a férfinak. És pont az a lényege, mitha szex lenne de pont az nincs.
Tudom azt mondod nincs ilyen, de van.
"16-os Azt jelenti, hogy pénzért szexel."
A kérdező nem írt ilyet. Amíg nem válaszol pontosan, hogy mit ért "támogatói kapcsolat alatt" - ami nem feltétlenül azt jelenti, amire Te gondoltál -, addig pontos választ sem tudunk adni.
"Csak 150 ezer Ft alatti ajándék esetén nem kell adózni nem egyenesági rokonok között.
Csak a pontosság kedvéért."
Úgy tudom idén eltörölték az értékhatárt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!