Nem adtam le számlákat eddig a könyvelőnek, mi lesz?
Ezt nem tudom megmondani, mert kevés az info.
Mikor adtad le utoljára a számlákat? Vagy nemrég indult a vállalkozás, és egyáltalán nem is voltál még?
Egyéni vállalkozó vagy? Vagy társaságod van?
Áfa körös vagy? Alanyi mentes?
Ha áfa körös vagy, akkor éves áfa-s, vagy negyedéves, esetleg havi?
Csak ezek ismeretében tudom megmondani, hogy mekkora a gáz.
Értem. Megkaptam a privit is, de akkor itt válaszolok.
Ha alanyi mentes vagy nincs probléma.
A könyvelőnek, amiket meg kellett eddig csinálnia, azok a bejelentések júniusban. Ezen gondolom túl vagytok már.
Havonta adja be a könyvelő a járulékbevallásokat is a te vállalkozói kivéted után. Ha nem főállásban csinálod a vállalkozást, akkor nincs probléma, mert akkor nincs vállalkozó kivét, a bevallás nullásan megy. Ahhoz nincs rád szüksége.
Ha főállású vállalkozó vagy, akkor viszont van kivét. Ha táppénzen vagy, és arról nem tud a könyvelő, akkor van egy kis gubanc, de orvosolható. Csak szólni kell a könyvelőnek.
Ami a számlákat illeti, nem vagy elkésve vele, mert nem vagy áfa bevallásra kötelezett.
Amiről viszont lecsúsztál, az a július 12-i határidő. Ez a negyedéves szja-előleg fizetési határidő. Ezt csak akkor kell fizetni, ha nyereséges a vállalkozás.
De ez sem nagy probléma. Ezután késedelmi kamatot kell majd fizetned jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!