Nagybajban vagyok ?
Ma kuldet az Emailt vegrehatason van .Nincs munkahelyem ezert felhalmazodott Tb tartozasom.
100-160ezer között.
Se kocsim,se lakásom.A szülői házra ráterhelhetik esetleg? Nem nagyon szeretnem mert nem az en nevemen van csak van reszesedesem. Most már felesleges lenne a reszletfiztes ?
"Nav-tól kaptam emailt h 20 napon belül intézkednek."
NAV e-mailben nem tartja egyik adózóval sem a kapcsolatot. Ilyen szövegezésű értesítést meg pláne nem.
Kizárólag postai úton, személyesen, vagy ügyfélkapun keresztül tartja a kapcsolatot az adózókkal. E-mailt maximum az ügyfélkapus rendszer küldhet, hogy a tárhelyedre valamelyik közigazgatási szerv értesítést küldött.
Nem egy átverős e-mailt kaptál valahonnan?
Tényleg csak segíteni akarok. Konkrétan milyen címről kaptad azt az e-mailt?
Továbbá...
Ha valóban lenne/van tartozásod, akkor ingatlanra akkor jegyeznek be végrehajtási jogot, ha az ingatlanban tulajdonrészed is van. Csak a Te tulajdonrészedet terhelik meg, más tulajdonrészét nem!
Ha az ingatlan a lakhatásodat szolgálja, akkor először jelzálogjogot jegyeztetnek be nem pedig végrehajtási jogot az ingatlanra, ha a tartozás összege nem éri el az 500 ezer forintot.
A jelzálogjog és a végrehajtási jog között az a hatalmas különbség, hogy jelzálogjoggal az ingatlan nem értékesíthető árverésen (ha arra kerülne sor). Ahhoz a jelzálogjogot át kell forgatni végrehajtási joggá.
Viszont ha egy tartozás már eleve 500 ezer forint feletti, akkor rögtön végrehajtási jogot jegyeztetnek a lakhatásodat szolgáló ingatlanra is.
Hogy mikor? Bármikor... Végrehajtója válogatja.
A NAV-nak első körben kötelező fizetési felszólítást küldeni az adózónak. Ha az abban meghatározott határidő is eltelik, akkor a következő nap már akár ugorhat is rá az ingatlan tulajdonrészedre. Logikusan értékesítésére csak akkor kerül sor, ha egyébként semmi másból nem térülne meg a tartozásod. Tehát az ingatlanhoz nyúlnak értékesítés szempontjából a legutoljára általában. Azért általában, mert ha nagy összegű az adósságod, akkor párhuzamosan több dolgot is tehetnek. Bért tilthatnak, inkasszálhatnak, és közben árverést is kiírhatnak az ingatlanra. Nem fogják megvárni, hogy pld. egy 100 milliós tartozás 30 év múlva térüljön csak meg. :)
Fizetési kedvezményi kérelmet bármikor benyújthatsz a NAV-hoz. Lehet benne kérni részletet, halasztás, mérséklést. Én az utóbbival kezdeném.
A következő linken találod a kérelmeket hozzá. A táblázatban a 3. lesz az, amit ki kell tölteni hozzá.
Ha részletben gondolkodsz, és úgy véled, hogy 12 hónap alatt egyenlő részletekben ki tudod fizetni a tartozást, akkor a táblázat 4. sorában szereplő automatikus részletfizetési lehetőséggel is élhetsz. Ennél nincs vagyonfeltárás, ha 1 millió alatti a tartozásod, és még idén nem nyújtottál be automatikus részletfizetésre kérelmet, akkor automatikusan megadják a 12 havi részletet.
Döntésükről mindig értesítenek írásban (ha ügyfélkapud van, akkor oda).
Ezt is nyugodtan olvasd el:
"NAV e-mailben nem tartja egyik adózóval sem a kapcsolatot. Ilyen szövegezésű értesítést meg pláne nem."
Az ügyfélkapu küld emailt, ha a NAV-tól a tárhelyre levél érkezik.
Bocsánat rosszul fogalmaztam.
Igen ügyfèlkapun keresztül kaptam.
A tartozásom nem haladja meg a 130ezret. Szemelyesen fogok bemenni.
Köszönöm a sok segítséget mindenkinek !!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!