Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet-e 17 éves gimnazista...

Lehet-e 17 éves gimnazista gyereknek önálló vállalkozása?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó ötletem, de nem lehet itthon négy fal között művelni, és különben is nem akarok feketén dolgozni, viszont nem ismerek semmilyen adókönnyített lehetőséget. Sőt semmit sem találtam ebben a témakörben.
2010. aug. 24. 10:48
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, leginkább suliszünetben vállalkoznék, tehát hogy lehet szüneteltetni, vagy megszüntetni a vállalkozást? Vagy van mondjuk szezonális vállalkozás?
2010. aug. 24. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
18 éves korod után kaphatsz csak vállalkozóit
2010. aug. 24. 10:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan kezdjek neki már most?
2010. aug. 24. 10:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan sehogy, a gyakorlatban meg elkezdheted (több olyan vállalkozást ismerek, ami feketén indult, és utána, amikor már látták, hogy menni fog, akkor csinálták csak meg hivatalosan)
2010. aug. 24. 11:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Büntethető vagyok 17 évesen ha nem adok számlát?
2010. aug. 24. 16:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem gondold ki agyban, ja és 17 évesen még tanulj. Betöltöd a 18-at, és vágj bele:)
2010. aug. 24. 20:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Hála Istennek 18 évesen is tanulni fogok,úgyhogy a kérdés továbbra is fennáll, csak akkor már úgy hangzik hogy főállású tanuló vállalkozhat-e?
2010. aug. 25. 08:41
 8/8 anonim ***** válasza:

18 éves korodig várnod kell, addig agyban csináld, érdeklődj, hogy milyen engedélyek kellenek hozzá, stb.

Természetesen lehetsz vállalkozó, sőt valamivel kedvezőbb is a dolgod nappali tagozatos tanulóként.

Ha egy főállású vállakozónak nincs bevétele, akkor is súlyos tízezreket kell fizetni járulékként.

Tanulóként viszont csak a nyereséged után adózol, fizetsz járulékot. Tehát szüneteltetned sem kell amíg tanulsz, nincs fix kiadás.

2010. szept. 13. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!