Adószámos magánszemélyként van-e havi kötelezettségem?
Figyelt kérdés
Ha adószámos magánszemély vagyok/leszek, van bármilyen havi kötelezettségem, elsősorban befizetési, vagy bármilyen illetékre vonatkozó? Vagy csak ha kiállítok számlát, és bevételem van, akkor?2021. máj. 12. 23:23
11/11 anonim válasza:
Adóelőleg alatt az SZJA-t értjük, amit negyedévente kell fizetni.
Nem mondtam, hogy kell tb. járulék, hiszen Te írtad, hogy szociális alapon "vagy", tehát mentesítve vagy a járulék fizetése alól. Az egyébként sem tb. járulék, hanem egészségügyi szolgáltatási járulék, a kettő nem ugyanaz. Tb. járulékot régen a munkáltatók/kifizetők fizettek be közteherként az államnak a náluk jövedelmet szerzett dolgozók bruttó bérei után.
Azt, hogy szociális hozzájárulási adót kell-e fizetned, nem tudom, mivel az adószámos magánszemélyként végzett tevékenységet nem jelölted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!