Családi adókedvezmény - A munkáltatóm könyvelője szerint így kell eljárni? Nekem itt valami nagyon nem stimmel. Alább részletezve.
Ebben a hónapban a bérem 40.000 Ft-al kevesebb volt (nettó), jeleztem a munkáltatóm felé a problémát, aki felvette a könyvelő irodával a kapcsolatot és azt állapították meg, hogy mivel az én nettó bérem 197.000 Ft ez már tartalmazza a 2 gyermekem utáni adókedvezményt, mivel a munkabért terhelő SZJA adóból levonásra kerül a gyerek/ek után járó SZJA adókedvezmény. Továbbá, hogy a munkabéremből kevesebb SZJA kerül levonásra, nem pedig többletként kell a munkáltatónak ezt megfizetnie. (A végére még odaírták, hogy eddig tévesen fizetett a munkáltató nekem 40.000t-ot)
Illetve, hogy mivel a nettó bérem 197.000 Ft és a 2 gyerek nélkül ez csak 157.000 Ft lenne.
Természetesen egyeztetni fogok könyvelő irodával, illetve ebben jártas szakemberrel, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre :))
Nektek ez, hogyan kerül elszámolásra?
Viccesnek tartom, hogy a nettó LEADÓZOTT béremből számolják az ADÓ kedvezményt.
Mi a probléma a 7-es válasszal?
Látszik, hogy az illető bérszámfejtő, legalábbis nagyon ért hozzá, mert tökéletesen levezette a dolgot kalkulátor nélkül is!!!
Kedvezmény nélkül 179.550 a nettó. Kedvezménnyel két gyerek után 219.550,- forintnak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!