Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Meddig érvényes a munkáltatói...

Meddig érvényes a munkáltatói igazolás?

Figyelt kérdés
A NAV kéri családi adókedvezmény visszaigényléshez. Még január elején kértem a munkahelyemen, de nem tudom, hogy azt még elfogadják-e vagy kérnem kell újat.

2021. márc. 25. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Munkáltatói igazolás családi kedvezményhez? És ezt a nav kéri? Ilyet sem hallottam még.
2021. márc. 25. 12:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, de nem ez volt a kérdés.
2021. márc. 25. 12:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Általában 30 napig érvényes. De családi kedvezmény érvényesítéséhez nincs szükség munkáltatói igazolásra.
2021. márc. 25. 13:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát nekünk felírták papírra, hogy mik kellenek és ez is rajta van. Amúgy párom akarja vissza igényelni, mert nem vagyunk házasok és a második gyereknél én csak szülésig tudtam igényelni a magzat után, ráadásul a nagyobbik gyereknél csak 10 ezer forintot kaptunk a 20 helyett, ezt kell vissza igényelni. Meg ezentúl a kisebb gyerek után (aki januárban született) is ő akarja igénybe venni.
2021. márc. 25. 14:04
 5/8 A kérdező kommentje:
De lehet, tényleg nem kell. Ugyanis szerintem nem azt akarták ráírni, hogy munkáltatói igazolás, hanem hogy a munkáltató igazolása a 2020. évi bevalláshoz. Legalábbis remélem, mert az nekem is furcsa, hogy, miért kellene munkáltatói?
2021. márc. 25. 14:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Nah igen, az megintcsak más. Annak már lenne értelme.
2021. márc. 25. 14:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg az m30-as nyomtatványra gondoltak.
2021. márc. 25. 15:58
 8/8 anonim ***** válasza:

" Amúgy párom akarja vissza igényelni, mert nem vagyunk házasok és a második gyereknél én csak szülésig tudtam igényelni a magzat után, ráadásul a nagyobbik gyereknél csak 10 ezer forintot kaptunk a 20 helyett, ezt kell vissza igényelni."

Ez nekem kicsit zavaros... :)

Adóbevallás keretén belül a "jogosultnak nem minősülő" fél is érvényesíthet családi kedvezményt. Ezt semmi nem zárja ki, még az sem, hogy nem vagytok házasok.

2021. márc. 25. 16:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!