Kriptovalutát le kell adózni ilyen összegben?
Figyelt kérdés
Nem kell bevallani azt a bevételt, amely ingó vagyontárgy átruházásából származik, és az éves összege nem haladja meg a 600 ezer forintot, vagy az abból megállapított összes jövedelem nem haladja meg a 200 ezer forintot.
Ez vonatkozik kriptovalutára is?
2021. ápr. 28. 10:51
1/7 anonim válasza:
Nem, semmi köze a két dolognak egymáshoz. Amiről te beszélsz az arra vonatkozik ha mondjuk eladod a használt dolgaidat. Bitcoin és társai után adózni kell. Még pedig a nyereség 30 százalékàt.
2/7 anonim válasza:
Így van, igaza van az egyesnek, erre nem vonatkozik az ingóság adásvételére vonatkozó kedvezmény. Annyi, hogy az adó nem 30%, "csak" 26,535%.
3/7 anonim válasza:
Nem, a crypto mas bevetel kategoriaba esik, pont ugy kell adozni utana mintha amerikai cegtol kapnal reszvenyt :)
Ja es egy tipp mindig crypto to crypto tradeket csinalj, csak akkor vedd ki fiatba amikor kiutalod magadnak, igy elkerulod azt hogy tradenkent kelljen adozz
4/7 anonim válasza:
#3 - egy hivatalos linket/törvényhelyet tudnál arra mutatni, hogy a crypto úgy adózik, mint egy külföldi részvény?
5/7 anonim válasza:
Nem, ez csak a sajat tapasztalat es nem arra beszeltem hogy 16 szazalekos reszvennyereseg hanem arrol hogy ha amerikai cegnel kapsz RSU-t vagy rendes reszvenyt akkor az utan pont ugyanugy adozol mint amikor crypto nyereseget konyvelsz el. Mindketto mas jovedelem kategoriaba esik es 26.5x szazalek az adoja
6/7 anonim válasza:
Tessek itt van egy cikk az adozasrol: [link]
7/7 anonim válasza:
Én tisztában vagyok az adózásával, ezért is írtam le a pontos százalékot a kettes válaszomban, csak kicsit fura volt nekem, hogy az amcsi részvényhez hasonlítottad, ezért is írtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!