Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kell adóbevallást csinálni?

Miért kell adóbevallást csinálni?

Figyelt kérdés
Ha úgyis minden hónapban levonják az adót a fizetésünkből, akkor minek kell még külön adóbevallást csinálni? Látják, hogy mennyit kerestem és adóztam, nem?

2021. ápr. 22. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
azért, mert lehet olan jövedelmed is, ami nem kifizetőtől származik.
2021. ápr. 22. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
És aki ingatlant adott el, vagy osztalékból származik bevétele (részvény vagy saját vállalkozás), esetleg szabadalmi díjat kap, stb? Ezek után nem fizetsz havonta semmit, meg nem is tud a munkáltatód róla. Az emberek nagy részének nem csak a munkahelye van és kész.
2021. ápr. 22. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

1./ Év közben nem adót vonnak, hanem adóelőleget.

2./ A foglalkoztató akár el is számolhatja magát bérszámfejtéskor vagy a javadra, vagy a károdra.

3./ Nem csak munkával lehet adóköteles jövedelemhez jutni. Ezen jövedelmek után év végén kell megfizetni az SZJA-t.

2021. ápr. 22. 18:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A suliban deriválni megtanítottak, de ilyenekre nem.
2021. ápr. 24. 09:52
 5/5 anonim ***** válasza:
56%
A deriválásnak nagy hasznát veszi az ember az életben, azért tanítják bőszülten. Akárcsak az integrálást. Én már csak tudom. Abból érettségiztem 29 évvel ezelőtt, és azóta nagyon sokszor szükségem volt rá. Konkrétan egyszer sem... :D
2021. ápr. 25. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!