Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Meddig adómentes egy termék...

Meddig adómentes egy termék árusítása, ha van ilyen?

Figyelt kérdés

Egyedi tervezésű ruhákat szeretnék értékesíteni, webshop és közösségi oldalak segítségével. Egyelőre csak a tervezési fázisban tartok, de szeretnék tisztában lenni néhány dologgal, mert akkor úgy szervezem a dolgaim.

A könyvelőm szerint, valamilyen kereskedelmi végzettség kell ehhez, ez igaz? Vagy van valamilyen egyéb tevékenység, amivel ezt ki tudom kerülni?

A másik kérdésem pedig, hogy van-e arra lehetőség, hogy kipróbáljam működne-e a termék? Például bizonyos összegig adómentes, vagy valami hasonló.

Ha azt látom semennyire nem működik, akkor nem fektetnék bele energiát, sem időt, pénzt.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. ápr. 20. 12:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Oké, melyik tevékenység kód alatt nem kell. Kíváncsi lennék, mert akkor én is lehet belevágnék.
2021. ápr. 20. 15:07
 12/20 anonim ***** válasza:
7410 - Divat-, formatervezés
2021. ápr. 20. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:
Igen, ez remek. Annyi a gond, hogy ennek jó része végzettségköteles, valamint ezzel nem gyárthat ruhát, csak tervezhet.
2021. ápr. 20. 15:12
 14/20 anonim ***** válasza:
ÉN is ismerek olyan varrónőt, aki autodidakta módon tanult meg varrni, és meseszép, igényes darabokat készít. Rendesen vállalkozásban, számlával. Nem kell hozzá végzettség.
2021. ápr. 20. 15:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondom, hogy nem készíthet valaki szép ruhát végzettség nélkül. De igenis végzettségköteles, ha tetszik, ha nem. Az, hogy megúszta az ellenőrzést eddig, az csak szerencse kérdése volt.
2021. ápr. 20. 15:15
 16/20 xswerdy ***** válasza:
a kérdező a kereskedelmi végzettséget kérdezte, nem valamiféle ruhaipari végzettséget. Az egyértelműen nem kell. Egyrészt azért, mert a webshopos értékesítéshez nem kell kereskedelmi végzettség, másrészt a saját termékeit bárki értékesítheti kereskedelmi végzettség nélkül, különben minden vállalkozónak, aki bármit termel kellene kereskedelmi végzettség, hogy el is tudja adni amit termelt.
2021. ápr. 22. 17:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Webshopos kereskedelemhez valóban nem kell végzettség, ezt nem is vontam kétségbe. Viszont itt egy kis fogalmi zavarban vannak sokan. Te is szerintem. Ha ő saját terméket ad el, akkor ő nem kereskedő lesz. Kereskedő az, aki megvesz valamit és továbbértékesíti. Ő maga a gyártó, előállító lesz. Itt csak kiegészítő szolgáltatás a netes eladás, a főtevékenység maga a gyártás.
2021. ápr. 22. 17:16
 18/20 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem derült ki, hogy ő gyártana, azzal kezdte, hogy egyedi tervezésű ruhákat szeretne értékesíteni.

Ő megtervezi, bérgyártatja, majd eladja. Legalábbis nem hiszem, hogy kézzel varrogatna többfajta ruhából több méretet is, de ki tudja.

2021. ápr. 22. 17:20
 19/20 anonim ***** válasza:
Pontosan erre reflektáltam a hetes válaszomban ha megnézed :)
2021. ápr. 22. 17:22
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 18-as, pontosan ez a terv.
2021. ápr. 27. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!