Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kötelező fizetnem az egészségü...

Kötelező fizetnem az egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Figyelt kérdés

" Ön egészségügyi szolgáltaltatásra való jogosultsága a munkaviszony alapján megszűnt. Ezért 2021.04.04 napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Fizetési kötelezettségét a NEAK a a szolgáltaltatása alpján a NAV előírta az Ön adószámláján."

Ilyen papírom jött a navtól. Kötelező fizetni? 3db üres csekket is kaptam

2021. ápr. 17. 21:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában pedig nagyon gyorsan végig megy egy-egy végrehajtás, úgyhogy nem nagyon játszadoznék ilyenekkel.
2021. ápr. 18. 07:18
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A kocsira is kell fizetni a kötelezőt, akkor is, ha nem okozol balesetet, vagy akkor is, ha épp egy hónapig csak a garázsban áll.
2021. ápr. 18. 08:28
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem értem, hogy ez kb. hetente többször is előkerül, és mindig akad olyan, aki nem érti, vagy berzenkedik....

Ahogy már előttem is említették, biztosítást se csak akkor kell fizetni, ha balesetet okoztunk (vagy elszenvedtünk). Olyan nincs, hogy "legfeljebb nem látnak el". Ki az az orvos, aki bevállalja (lsd. még hippokrateszi eskü), hogy otthagy vérző nyílt sebbel az út közepén - csak mert nincs biztosításod...????

2021. ápr. 18. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!