Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell drop servicing...

Hogyan kell drop servicing után adózni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdésem nem pontosan az amit tudni szeretnék. Egyéni vállalkozó vagyok, fizetem a katát és szeretnék pluszban elkezdeni drop servicing-el foglalkozni. (Aki nem tudná, ez olyan mint a dropshipping, csak termékek helyett szolgáltatásokkal üzeletelek) én személy szerint logó és hasonló témájú dolgokkal szeretnék foglalkozni. A kérdésem az lenne hogy problema-e, hogy először paypalra megy a pénz, utána a vállalkozói számlámra, illetve hogy forint alapú számlát állítok ki? Odairnam a webshopba, hogy csak olyat tudok, csak akkor vegye meg ha ez nem probléma. Utána ha megveszi ugye megkapom a pénzt paypalon. Tegyük fel 25 dollárt, az ott atvaltja forintba amit kiküldök a vállalkozói számlámra és arról az összegről (forint) kiállítok egy számlát a vevőnek. Ez így működőképes? Vagy csak közvetlen utalással működhet a dolog? Illetve azt szeretném meg kérdezni hogy kell e valami pluszba amit tudnom kell, amire figyelnem kell, stb.. köszönöm szépen a válaszokat, kérem csak az írjon aki tud segíteni.

2021. ápr. 15. 17:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%

"Egyéni vállalkozó vagyok, "

Akkor, ha eddig még nem tetted meg, sürgősen keress egy könyvelőt, mert ez korántsem olyan egyszerű kérdés, hogy itt pár mondatban válaszolni lehessen rá. Azt mindenesetre én is elmondhatom, hogy nem, nem lehet ft-ban kiállítani a számlát és dollárban kapod a pénzt - már csak az árfolyamkülönbségek miatt sem.

Azt ugye tudod, hogy minden számlát elektronikusan fel kell vinni a NAV felé idén jan. 1-től. Márc.31 volt a türelmi idő, ha 4 napon belül nem jelented le a számlát - akár kézzel írtat is, akkor már mehet a bünti is ápr. 1-től.

2021. ápr. 15. 18:10
 2/18 A kérdező kommentje:
Az alap vállalkozásomnál azt mondta a könyvelőm, hogy lehet olyat hogy forint számlát állítok ki és más pénznemben kapom, csináltam is már ilyet. A válasz második felét nem értem, elektronikusan szmlaznek nyilván megkapná a NAV, de még nem kezdtem el csinálni ezt a tevékenységet.
2021. ápr. 15. 18:25
 3/18 anonim ***** válasza:
Annak semmi akadálya nincs, hogy forintos számlát állítson ki a dolláros bevételre. Ha figyel a helyes váltási árfolyamra, valamint az árfolyamkülönbözet elszámolására (katásnak az árfolyamnyereség is bevétel), akkor semmi gond. A nagyobb gondod inkább az áfával lesz. Gondolom áfamentes vagy, viszont közösségi és harmadik országba elektronikus terméket értékesíteni nem a legegyszerűbb művelet.
2021. ápr. 15. 18:25
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #3 ki tudod fejteni picit miért nem?
2021. ápr. 15. 18:28
 5/18 A kérdező kommentje:
Egyébként nem is igazán dolláros bevétel lenne mert gondolom ahogy elküldi az illető az magától atvaltodik forintba, és arról az összegről tudnék számlát kiallitani, gondolom én. Könyvelő jelenleg nem elérhető számomra ezért gondoltam hogy megkerdem. Illetve tud valaki esetleg válaszolni a paypalos részre?
2021. ápr. 15. 18:33
 6/18 anonim ***** válasza:
Hát erről konkrétan egész könyvek vannak, szóval nem igazán, nem szeretném itt kifejteni. A lényeg, hogy nem feltétlenül egyszerű, hogy mikor milyen áfa játszik, játszik-e egyáltalán, stb. Ezt kizárt, hogy egyedül meg tudd csinálni, mindenképp ajánlatos elmenned egy szakemberhez.
2021. ápr. 15. 18:36
 7/18 anonim ***** válasza:
Ja még annyi: nem probléma, ha paypalra megy előbb és onnan a pénzforgalmi számládra. Akkor számít a kata szerint bevételnek, amikor a paypalra megérkezik (árfolyam miatt nem mindegy). Paypal beállítástól függően vagy átváltja neked, vagy megtartja dollárban. Ezt neked kell kiszámolnod, hogy hogy jársz jobban.
2021. ápr. 15. 18:38
 8/18 A kérdező kommentje:
Tehát tegyük fel valaki utal nekem nekem 25 dollárt paypalon. Az normál árfolyamon mondjuk 7500 forint lenne de a paypal díjak miatt mondjuk lemegy 7300 ra és ezt átutalom a számlámra. Ezzel így ilyenkor pontosan mi a teendő? Kell valamit kezdeni azzal a kétszer forinttal, vagy hogy működik?
2021. ápr. 15. 18:45
 9/18 A kérdező kommentje:
Illetve gondolom minden ilyesmi probléma megszűnne ha Magyarországon próbálnám meg értékesíteni (vagy esetleg EU-n belül?) Szerintetek lenne erre kereslet?
2021. ápr. 15. 18:47
 10/18 anonim ***** válasza:

EU-n belül már előjönnek az áfakérdések.

A paypal költséggel nem kell foglalkoznod katásként, viszont neked a 7500 lesz az árbevételed, nem a 7300.

2021. ápr. 15. 18:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!