Ha el használtam a KATA keretet, de a bevételem nem lesz több mint 20millio, akkor melyik adózási forma a legjobb?
Még nincsen 20 millió bevételem. Ez csak egy példa volt, hogy nem 50-100milliot keresek amikor már jobban megérne a Kft, hanem a KATA fölött egy picivel.
A kérdés azért adódott, mert 3.2millió volt a 2 hónapos bevételem, és ha így halad felfelé, akkor váltani kell.
Megkérdeztem a KATÁS bt. De a könyvelő azt mondta, hogy ez lényegében illegális, mert a NAV kérdőre vonhat, és mit mondasz erre, hogy az elhasznált keret miatt kell ez, ugyanarra a bussinesre? Adócsalás amit keményen büntetnek.
Ez komolyabb beszélgetést igényel, de még nem volt időm azóta hosszasabb beszélgetésre.
Hát a könyvelőd szerintem kicsit beszari. Rengeteg példa van a való életen erre. Van egy katás egyéni vállalkozásod, mellette a pároddal van egy katás bt-d, ahol ő a katás beltag, te pedig munkaviszonyos kültag. Ez nem adócsalás, messze nem illegális és bőven életszerű. De nyilván a te dolgod. Ha bízol a könyvelődben, akkor csináld, amit ő mond, tanácsol neked.
Nálunk jó pár ügyfél így optimalizál adót.
Ha úgy csinálod, hogy számlázol az egyéniben 11.998.526 forintot, majd utána elkeudesz a bt-ben számlázni, akkor kicsit kilóg a lóláb.
Ellenben ha már év elejétől áegosztod a bevételt a két vállalkozás között, akkor mi gond lenne?
Nálam pl úgy megy, hogy a fő tevékenység bevételét számlázom a cégből, a melléktevékenységet, tanácsadást (ami szorosan kapcsolódik a főtevékenységhez), valamint a magánszemély partnereknek viszont az egyéniből. Ez teljesen életszerű példa. Okosan megosztva és figyelve bizonyos részletekre nincs ebből probléma, simán megoldható dolog.
Mint említettem, nálunk jópár ügyfél így csinálja, rengeteg nav ellenőrzés van a hátunk mögött bírság nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!