Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha el használtam a KATA...

Ha el használtam a KATA keretet, de a bevételem nem lesz több mint 20millio, akkor melyik adózási forma a legjobb?

Figyelt kérdés
Tehát a KATA keretet el használtam, viszont nem lesz nagyon nagy, maximum 20 millió az éves bevételem. Akkor melyik lenne a legjobb? KFT? Nagyon sok a kiadás más adózási formánál az a baj.

2021. ápr. 8. 22:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Még nincsen 20 millió bevételem. Ez csak egy példa volt, hogy nem 50-100milliot keresek amikor már jobban megérne a Kft, hanem a KATA fölött egy picivel.

A kérdés azért adódott, mert 3.2millió volt a 2 hónapos bevételem, és ha így halad felfelé, akkor váltani kell.

Megkérdeztem a KATÁS bt. De a könyvelő azt mondta, hogy ez lényegében illegális, mert a NAV kérdőre vonhat, és mit mondasz erre, hogy az elhasznált keret miatt kell ez, ugyanarra a bussinesre? Adócsalás amit keményen büntetnek.

Ez komolyabb beszélgetést igényel, de még nem volt időm azóta hosszasabb beszélgetésre.

2021. ápr. 10. 00:37
 12/19 anonim ***** válasza:

Hát a könyvelőd szerintem kicsit beszari. Rengeteg példa van a való életen erre. Van egy katás egyéni vállalkozásod, mellette a pároddal van egy katás bt-d, ahol ő a katás beltag, te pedig munkaviszonyos kültag. Ez nem adócsalás, messze nem illegális és bőven életszerű. De nyilván a te dolgod. Ha bízol a könyvelődben, akkor csináld, amit ő mond, tanácsol neked.

Nálunk jó pár ügyfél így optimalizál adót.

2021. ápr. 10. 01:00
 13/19 A kérdező kommentje:
Egyelőre meg nem hallgattam rá. De oke, tegyük fel, hogy megcsináljuk ezt. Nekem tökéletes lenne egyébként. De mi van akkor, ha megkérdezi a NAV, hogy miért van ez a kettő cég egy és ugyanazon a bizniszben? Erre mi a jó válasz? Azt nem mondhatom, hogy mert duplázni akarom a keretet .
2021. ápr. 10. 02:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha úgy csinálod, hogy számlázol az egyéniben 11.998.526 forintot, majd utána elkeudesz a bt-ben számlázni, akkor kicsit kilóg a lóláb.

Ellenben ha már év elejétől áegosztod a bevételt a két vállalkozás között, akkor mi gond lenne?

Nálam pl úgy megy, hogy a fő tevékenység bevételét számlázom a cégből, a melléktevékenységet, tanácsadást (ami szorosan kapcsolódik a főtevékenységhez), valamint a magánszemély partnereknek viszont az egyéniből. Ez teljesen életszerű példa. Okosan megosztva és figyelve bizonyos részletekre nincs ebből probléma, simán megoldható dolog.

Mint említettem, nálunk jópár ügyfél így csinálja, rengeteg nav ellenőrzés van a hátunk mögött bírság nélkül.

2021. ápr. 10. 08:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Egy webshopnál mi lenne ami szorosan kapcsolódik a fotevekenyseghez? Csak magánszemély ügyfelek vannak.
2021. ápr. 10. 18:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Kb ott a legkönnyebb megoldani ezt :)
2021. ápr. 11. 02:44
 17/19 A kérdező kommentje:
Akkor írhatok neked privátban, vagy itt kérdezzek?
2021. ápr. 11. 05:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Írhatsz.
2021. ápr. 11. 07:42
 19/19 A kérdező kommentje:
Rendben, írtam. Egyébként, hogy oldott meg ezt webshopnál?
2021. ápr. 12. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!