Ha el használtam a KATA keretet, de a bevételem nem lesz több mint 20millio, akkor melyik adózási forma a legjobb?
Van az az eset, amikor még 20 milliónál is a kata érheti meg a legjobban. Jó lenne ismerni az egyéb körülményeket, úgy lehetne normális tanácsot adni.
Az nem opció, hogy csináltok egy katás bt-t esetleg, ahol te kültag vagy, valaki pedig katás beltag?
Katas BT. ben is gondolkodtam, de a konyvelom azt mondta, hogy ugyanaz mint a sima EV. Megint neki fogunk futni egyébként ennek a beszélgetésnek, mert sajnos annyira nem értek Én hozza.
A 40%-os büntető adó ellenére valakinek megéri? Pl?
Nekem vannak termekeim, mondjuk legyen 30eFt maga a termek, de a besz. ár a nagy tétel miatt 15eFt. Nagyon könnyen elérem a KATA keretet. Viszont ha ráraknam a 27%-os ÁFA-T nyilván nem vennék meg, vagy nem annyian. Plussz még ha más adózási formában vagyok, akkor jövedelemadó, nyereség, ilyen olyan adó. Milyen információra lenne szükséged?
Igazából ehhez bele kéne nézni teljesen a könyvelésedbe és számolgatnom. Az ilyen szintű adótanácsadás nem igazán gyakorikérdésekes téma.
A katás bt-t úgy gondoltam, hogy megmaradna az ev-d és mellette a bt. Akkor már 24 milliós keret lenne és csak minimálisan lenne több költséged havonta.
Igazad van, ez kicsit összetettebb téma, de máris kaptam egy jó tippet tőled. Azt mondod, hogy minimálisan lenne csak több a költségem, ami már sokkal jobb így is, mint amit számolgatott a konyvelom. Igazabol, ha 100-150ezer Ft lenne a költség havonta, meg az is bőven jó nekem. Mert most ugye 50ezer cakkumpakk.
Ezt holnap át is fogom beszélni a konyvelővel bővebben amit most javasoltál. Én nézegettem a KATA Bt., de azt már írtam, hogy erre mit mondott. Viszont akkor lehet, hogy teljesen más így ahogy Te mondod.
Ha duplázva lenne a keret, az már bőven jó lenne.
Igen, 3, viszont katás ev-ként csak munkaviszonyos lehet a bt-ben, mert többes Kata kizárva.
Kérdezz rá az átalányadóra a könyvelőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!