ÁNYK Miért nem tudom beküldeni a nyomtatványt??
Kapcsolat az ügyfélkapuval->Nyomtatvány beküldése közvetlen ügyfélkapun keresztül.
Ezután fel jön egy ablak az átirányításról, rábökök hogy rendben,
majd azt írja ki hogy: "A nyomtatvány beküldése sikertelem"
Már újra telepítettem de hiába.. valakinek valami ötlet?? Március 31-ig kell beküldenem.....
Sziasztok!
Sikerült.
Megtaláltam a SECURITY fájlban a kérdéses részt, de átírás után nem tudtam elmenteni, nem tudtam kikommentezni (bármit is jelentsen).
Viszont a párom laptopján még nem lett frissítve a JAVA, ezért ezt a java.security fájlt nemes egyszerűséggel átmásoltam és felülírtam a saját gépemen lévő fájlt.
Köszönöm ngabesz84!
Amúgy a NAV honlapján is fent van, hogy:
"Az ÁNYK program használatához nem javasoljuk a Java 1.8.0_291-es verziójának letöltését"
:-(
ngabesz84 megoldása működik. Köszönöm!
kiegészítés: a java.security állományt szerkeszteni például a Jegyzettömb (Note) alkalmazással lehet. Ezzel kell megnyitni, ehhez szükséges lehet előbb az alkalmazást társítani a .security fájlokra vonatkozóan. Érdemes a java.security-t kimásolni a mappából mondjuk az asztalra, és ott elmenteni a szerkesztést, majd onnan visszamásolni a megfelelő Java könyvtárba. A kérdéses beállítás a fájl 724. sora környékén található a jelenlegi friss java verziónál, tehát sokáig kell legörgetni, mire rátalálsz. A kommentelés azt jelenti, hogy a teljes, ngabesz84 által megadott szövegrész elé és mögé " (idézőjelet) kell beírni, és így elmenteni a fájlt. Ez kikapcsolja az adott, ÁNYK számára túl szigorú biztonsági protokoll beállítást. Mindehhez, tehát a java.security felülírásához rendszergazdai jogosultság kellhet.
Próbáltam a Java beállításokban az Advanced beállítások között, felhasználói felületen beállítani, de nem sikerült, úgyhogy végül ngabesz84 megoldása nyert, rendszergazda jogokkal.
A 7. hozzászóló a nyerő egy kis kiegészítéssel:
Nyiss egy notepadot/jegyzettömböt rendszergazdaként. A jegyzettömb menüjéből megnyitással tallózd ki a megfelelő helyről a megadott filet( nekem itt volt :C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_291\lib\security) Fontos hogy ehhez át kell állítani a notepadot, hogy ne csak a txt-ket listázza. A kikommentezés pedig azt jeletni, hogy a megadott sor elé írj be pl egy # jelet. Én ! jelet tettem, hogy feltűnőbb legyen, hogy megváltoztattam, de nincs jelentősége. A keresés funkcióval könnyebb kikerersni a megfelelő sort.
az egyszerűség kedvéért bemásoltam az eredeti hetes hozzászóló kommentjét, hogy ne kelljen keresni.
"A helyes megfejtés, hogy a kedves fejlesztők elavult (sebezhető) titkosítási algoritmust használnak, ami(k) az újabb java verziókban le vannak tiltva.
A tiltást feloldhatjuk az alábbi fájlban a megadott sorok kikommentezésével, és ezután az ÁNYK ujraindításával:
ebben a fájlban ($JRE az általában c:/Program Files/Java/jre1.8xxx):
$JRE/lib/security/java.security:
ezt kell kikommentezni:
jdk.tls.disabledAlgorithms=SSLv3, TLSv1, RC4, DES, MD5withRSA, DH keySize < 1024, \
EC keySize < 224, 3DES_EDE_CBC, anon, NULL"
Én is köszönöm ngabesz84 -nek, illetőleg a 13. anonim hozzászólónak - Csatlakozva az előttem szólóhoz, én is csak emiatt a hozzászólásom miatt regisztráltam erre az oldalra, mert máshogy nem tudtam volna megoldani.
Hozzátenni csak annyit tudok, hogy a mostani Java verzióval (Version 8 Update 321) is működik a trükk, de ott van egy plusz sor a fent hivatkozott fájlban, én azt is kikommenteltem (amiről megtanultam most hogy mit jelent). :)
Azért az nem semmi, hogy milliárdokat fizetnek ki az állami rendszerekért, de egy nyomtatványkitöltő még nem fért bele. A fenti problémák miatt ez ma rosszabb szolgáltatási szint, mint amikor kézzel kellett adóbevallást töltögetni ugyanezen az ÁNYK-s felületen.
Sziasztok,
Esetleg valakinek működött ugyan ez Macbookon?
Sajnos nekem nem akar sikerült.
Már újratelepítettem a gépemet is, majd próbáltam kikommentezni, de folyamatosan hibára fut a bevallás beküldésem.
Esetleg valakinek más ötlet?
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!