Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » ÁNYK Miért nem tudom beküldeni...

ÁNYK Miért nem tudom beküldeni a nyomtatványt??

Figyelt kérdés

Kapcsolat az ügyfélkapuval->Nyomtatvány beküldése közvetlen ügyfélkapun keresztül.

Ezután fel jön egy ablak az átirányításról, rábökök hogy rendben,

majd azt írja ki hogy: "A nyomtatvány beküldése sikertelem"

Már újra telepítettem de hiába.. valakinek valami ötlet?? Március 31-ig kell beküldenem.....

2021. márc. 29. 19:23
1 2 3
 11/30 Veiko válasza:

Sziasztok!

Sikerült.

Megtaláltam a SECURITY fájlban a kérdéses részt, de átírás után nem tudtam elmenteni, nem tudtam kikommentezni (bármit is jelentsen).

Viszont a párom laptopján még nem lett frissítve a JAVA, ezért ezt a java.security fájlt nemes egyszerűséggel átmásoltam és felülírtam a saját gépemen lévő fájlt.

Köszönöm ngabesz84!

2021. ápr. 26. 21:17
 12/30 Veiko válasza:

Amúgy a NAV honlapján is fent van, hogy:

"Az ÁNYK program használatához nem javasoljuk a Java 1.8.0_291-es verziójának letöltését"

:-(

2021. ápr. 27. 09:37
 13/30 anonim válasza:
100%

ngabesz84 megoldása működik. Köszönöm!

kiegészítés: a java.security állományt szerkeszteni például a Jegyzettömb (Note) alkalmazással lehet. Ezzel kell megnyitni, ehhez szükséges lehet előbb az alkalmazást társítani a .security fájlokra vonatkozóan. Érdemes a java.security-t kimásolni a mappából mondjuk az asztalra, és ott elmenteni a szerkesztést, majd onnan visszamásolni a megfelelő Java könyvtárba. A kérdéses beállítás a fájl 724. sora környékén található a jelenlegi friss java verziónál, tehát sokáig kell legörgetni, mire rátalálsz. A kommentelés azt jelenti, hogy a teljes, ngabesz84 által megadott szövegrész elé és mögé " (idézőjelet) kell beírni, és így elmenteni a fájlt. Ez kikapcsolja az adott, ÁNYK számára túl szigorú biztonsági protokoll beállítást. Mindehhez, tehát a java.security felülírásához rendszergazdai jogosultság kellhet.

Próbáltam a Java beállításokban az Advanced beállítások között, felhasználói felületen beállítani, de nem sikerült, úgyhogy végül ngabesz84 megoldása nyert, rendszergazda jogokkal.

2021. ápr. 27. 10:46
 14/30 Veiko válasza:
Köszönöm!
2021. ápr. 28. 08:45
 15/30 anonim válasza:

A 7. hozzászóló a nyerő egy kis kiegészítéssel:

Nyiss egy notepadot/jegyzettömböt rendszergazdaként. A jegyzettömb menüjéből megnyitással tallózd ki a megfelelő helyről a megadott filet( nekem itt volt :C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_291\lib\security) Fontos hogy ehhez át kell állítani a notepadot, hogy ne csak a txt-ket listázza. A kikommentezés pedig azt jeletni, hogy a megadott sor elé írj be pl egy # jelet. Én ! jelet tettem, hogy feltűnőbb legyen, hogy megváltoztattam, de nincs jelentősége. A keresés funkcióval könnyebb kikerersni a megfelelő sort.

az egyszerűség kedvéért bemásoltam az eredeti hetes hozzászóló kommentjét, hogy ne kelljen keresni.

"A helyes megfejtés, hogy a kedves fejlesztők elavult (sebezhető) titkosítási algoritmust használnak, ami(k) az újabb java verziókban le vannak tiltva.

A tiltást feloldhatjuk az alábbi fájlban a megadott sorok kikommentezésével, és ezután az ÁNYK ujraindításával:

ebben a fájlban ($JRE az általában c:/Program Files/Java/jre1.8xxx):

$JRE/lib/security/java.security:

ezt kell kikommentezni:

jdk.tls.disabledAlgorithms=SSLv3, TLSv1, RC4, DES, MD5withRSA, DH keySize < 1024, \

EC keySize < 224, 3DES_EDE_CBC, anon, NULL"

2021. máj. 4. 11:47
 16/30 sziklay válasza:
6/15 Válaszát köszönöm szépen, jól jött, így sikerült elküldenem a bevallást, ami a programból nem ment. (azonosítási probléma miatt, és már tavaly sem)
2021. máj. 20. 13:20
 17/30 toteam válasza:
Hihetetlen, 7/16 ngabesz84 megoldása működött nálam is!!!
2021. jún. 27. 12:43
 18/30 anonim válasza:
Sosem írok ide, de most szeretném megköszönni ngabesz84 válaszát, ez 2022 márciusában is életbevágó segítség volt. Ugyanis hiába teszünk fel új rendszerekre új ánykt javastul (azt is nagyon béna helyen tették ki, véletlenül se a letöltések közé stbstb), de ahol már fennvan, nem segít a törlése és újrarakása. Viszont a kikommentelés pillanatok alatt megoldja a gondot. Köszönöm mindenki nevében, akin már segítettél ezzel :)
2022. márc. 11. 02:42
 19/30 hprm4u válasza:

Én is köszönöm ngabesz84 -nek, illetőleg a 13. anonim hozzászólónak - Csatlakozva az előttem szólóhoz, én is csak emiatt a hozzászólásom miatt regisztráltam erre az oldalra, mert máshogy nem tudtam volna megoldani.

Hozzátenni csak annyit tudok, hogy a mostani Java verzióval (Version 8 Update 321) is működik a trükk, de ott van egy plusz sor a fent hivatkozott fájlban, én azt is kikommenteltem (amiről megtanultam most hogy mit jelent). :)

Azért az nem semmi, hogy milliárdokat fizetnek ki az állami rendszerekért, de egy nyomtatványkitöltő még nem fért bele. A fenti problémák miatt ez ma rosszabb szolgáltatási szint, mint amikor kézzel kellett adóbevallást töltögetni ugyanezen az ÁNYK-s felületen.

2022. márc. 12. 17:33
 20/30 fekete09 válasza:

Sziasztok,

Esetleg valakinek működött ugyan ez Macbookon?

Sajnos nekem nem akar sikerült.

Már újratelepítettem a gépemet is, majd próbáltam kikommentezni, de folyamatosan hibára fut a bevallás beküldésem.

Esetleg valakinek más ötlet?

Köszi a segítséget.

2022. márc. 20. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!