Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Masszázs házhoz járással, adózás?

Masszázs házhoz járással, adózás?

Figyelt kérdés

Most végeztem a sulival, és hamarosan elkezdem hirdetni magam....

Úgy hallottam, hogy a katás adózáson kívül van másik módszer, hogy számlát adsz, és az után adózol kb. 30%-ot...

Jól tudom, hogy ez a módszer is megfelel?

2021. márc. 29. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fő vagy mellékállásban csinálnád? Mert ha mellékállásban, akkor van hasonló, mint amire te gondolsz, igen.

Főállású vállalkozóként meg kéne fizetned a saját járulékaidat is, ami viszont nagyon nem érné már meg neked valszeg.

Keress fel egy könyvelőkollégát és számoljátok át, hogy hogyan érné meg neked.

2021. márc. 29. 13:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Mellékállásban :)
2021. márc. 29. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor meg lehet oldani okosban. Az a 30 inkább 37% amúgy, de ezt külöböző módszerekkel lehet minimalizálni.
2021. márc. 29. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
45%
A 37%-os megoldás az adószámos magánszemély, ha jól tudom, viszont leírhatsz költségként tételeket. Viszont mivel hogy ez leginkább szolgáltatás, valószínűleg a KATA éri meg neked. Főállásban havi 50ezer (plusz évi 5ezer, plusz évi 50ezer hipa (mondjuk ez változó)), mellékállásban 25ezer (plusz a korábban említett költségek) az adója. KATA-s nem számolhat el költségként számlát, és ÁFÁ-t sem igényelhet vissza, amennyiben AAM, és legtöbbször az. Az adószámos magánszemélyes sztorit annyira nem vágom, de attól a legtöbb könyvelőnek is kihullik a haja.
2021. márc. 29. 15:52
 5/6 anonim ***** válasza:
51%

Nem, a 37%-os megoldás az nem adószámos magánszemély. Összességében kb ennyiben jön ki a tételes szja adója. Nyereségből megfizetsz 9% vállalkozási nyereségadót, a maradékból meg 15% szja-t és 15,5% szochot (a szochoplafonig).

A kata amúgy idén nem 50 iparűzésinél, mivel megfelezték ugye. Az áfát meg kár idekeverni, mert az az adózási módtól független választás. Adószámos magánszemélyként ezt nem csinálhatja amúgy.

2021. márc. 29. 16:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2021. márc. 29. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!