TB túlfizetésnek fel kéne tűnnie az adóbevallásomban?
Letöltöttem az adószámla kivonatom, ami alapján TB túlfizetésem van (egy ideig magam után fizettem), az adóbevallásomban azonban nem látszik, hogy lenne visszaigényelhető adóm.
Ha elfogadom így az adóbevallásom, vissza tudom utána igényelni a túlfizetésem, vagy módosítanom kéne rajta valamit?
A személyi jövedelemadó semmilyen módon nem kapcsolódik az egészségügyi szolgáltatási járulék-kötelezettséghez (TB). Ezt ne keverd bele, mivel a TB egy járulék, az éves bevallás pedig a személyi jövedelmeadózásra vonatkozik.
Mindenféle túlfizetésre kérhető a NAV-nál (elévülési időn belül -> 5 év), hogy lakcímre, vagy bankszámlára utalják ki Neked, vagy egyébként egy hátralékos adónemre vezessék át.
Menete: 2117-es nyomtatvány értelemszerű kitöltése, majd benyújtása a NAV-hoz.
Itt éred el (ANYK keretprogram megléte szükségeltetik hozzá), vagy ügyfélszolgálaton beszerezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!