Kivel tudnám megcsináltatni az adóbevallásom? 23f
Szerintem akkor meg fogja csinálni neked a NAV (erről majd kapsz levelet a megfelelő időben, még nekem se jött meg). Ha valamiért nem csinálja meg a NAV neked, akkor fizetős szolgáltatásként pl. könyvelőktől lehet ilyet kérni.
A papírt, amit a munkahelyeden kaptál, simán csak meg kell őrizned 5 évig. Ha pont téged akar ellenőrizni az adóhatóság, akkor előhúzod és megmutatod, hogy tényleg annyi adót kellett fizetned, amit fizettél (ezzel sincs dolgod, mert a munkáltató már eleve levonta az adót a béredből).
Majd mikor az adóbevallás-tervezetet megkapod, akkor is egyeztetned kell (elvileg) a papírodon szereplő számokat meg ami az adóbevallásban van. És ha nem stimmel, akkor a te dolgod kijavítani. De kb. 0 az esélye, hogy ne stimmeljen, ez elég ritka ilyen egyszerű esetben, mint a tied.
1.-nél a pont.
Ha csak a 2 havi, normál, alkalmazotti fizud van, akkor alapban csinálja a NAV.
"Meg multhéten kaptam a magyar államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságáról egy levelet de abban csak az SZJA-ról írtak"
Valamiért kaptál tőlük ilyen jellegű értesítést. Volt valamilyen ellátás, amit ők folyósítottak? Jó lenne "látni" ezt a levelet, mert lehet, hogy a bevallás szempontjából fontos.
Általában akkor küld levelet a fenti szerv, ha ellátást folyósítottak. Például táppénz. Persze nem tudom pontosan, hogy milyen levelet kaptál tőlük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!